Belediye meclis tutanakları Adana'daki operasyonu çürüttü

Adana'da yaklaşık iki hafta önce 30 kişinin gözaltına alınarak 5 kişinin tutuklandığı operasyonu çürüten belediye meclis tutanakları ortaya çıktı. Üniversite arazisinin meclis kararı olmadan sahte evraklarla düşük yoğunluklu konut alanına çevrildiği iddiası ile yapılan operasyon, Akdeniz Türk kanalında yayınlanan belgelerle tamamen boşa çıktı. Belgelere göre AKP, MHP ve CHP'li imar komisyonu üyelerinin ortak imzası ile arazinin düşük yoğunluklu konut arazisine çevrilmesi kararı alınıyor. Ancak Belediye Meclisi, komisyonun kararını uygun görmeyerek reddediyor. Şimdi, belgelere rağmen operasyonun neden yapıldığı ve aralarında Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da bulunduğu 5 kişinin neden tutuklu olduğu tartışılıyor. Polis ve savcının meclis kararını neden görmezden geldiği sorusu gündeme geliyor.

Yaklaşık iki hafta önce Adana'da Savcı Atilla Rahimi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis tarafında bir operasyon yapıldı. Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait üniversite kurmak amacıyla alınan arazinin, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alınmadan eski Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve belediye bürokratlarının evrakta sahtecilik yaparak düşük yoğunluklu konut arazisine çevirdiği ve bu yolla da rant elde edildiği iddia edilmişti. Bu iddialar kapsamında Zihni Aldırmaz, Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı'nın söz konusu arazi üzerine kurmayı planladığı Kanuni Üniversitesi'nin o dönemki Mütevelli Heyeti Başkanı Muammer Çalışkan işadamları ve bürokratların da yer aldığı 30 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların büyük bir kısmı emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Sulh Ceza Hakimi Hakan Özdeş, savcılıktan sevk edilen 7 kişiden Zihni Aldırmaz, dönemin İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, dönemin Genel Sekreter Yardımcısı Ferat Yüksel, işadamları Muammer Çalışkan, Bekir Kadı ve Mustafa Vural hakkında tutuklama kararı verdi.

Ancak ortaya çıkan belgeler, ortada büyük bir skandal olduğunu gösterdi. Evrakta herhangi bir sahtecilik olmadığı gibi 'düşük yoğunluklu konut alanına çevrilmesi' talebinin ile rantın aksine arazinin değerinin düşürüldüğü ortaya çıkıyor. Söz konusu belgelere göre Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu 25.07.2012 tarihinde toplanarak üniversite arazisinin düşük yoğunluklu konut arazisine çevrilmesi talebini görüşüyor. Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait üniversite arazisinin düşük yoğunluklu konut alanına çevrilmesine oy çokluğu ile karara bağlanıyor. Alınan komisyon kararı da 15.08.2012 tarihle Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülüyor. Ancak meclis, burada komisyon kararının reddine karar veriyor.

Akdeniz Türk Televizyonu'ndan Yüksel Evsen, komisyon ve meclis kararlarının ıslak imzalı halini yayınlayarak emniyet ve savcılığın bütün operasyonunu boşa çıkardı. Kamuoyu, savcılık ve emniyetin neden belediyeden resmi yazı ile bu konuyla alakalı bir meclis kararı olup olmadığına dair bilgi istemediğini, istedi ise ve olumsuz cevap aldı ise bu belgeleri kimin gizlediğini merak ediyor. Adı geçen arazinin düşük yoğunluklu konut arazisine çevrilmesiyle alakalı İmar Komisyonu kararında AKP, MHP ve CHP'li şu meclis üyelerinin imzası bulunuyor: Murat Türk, Mehmet Esendemir, Bekir Sıtkı Özer, Necati Cengiz, Abdullah Doğru, Ahmet Asaf Uslu, Mustafa Esenkurt, Ömer Seyfettin Turhan, Ali Yaşar, Rifat Köroğlu, Asuman Tapanyiğit, Mustafa Kebude, Hüsnü Karadeli, Ahmet Işık, Mustafa Kızılelma, İlker Mengü, Ahmet Aslan, Fethi Coşkuntuncel, Mustafa Akyüz.
CİHAN
28 Ocak 2016 16:02
DİĞER HABERLER