Bilim Fuarları köy okullarında açıldı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Esence mahallesi (kasabası) ve Arıtaş mahallesi (kasabası) halk katılımı ile fuar ve etkinlik düzenledi.

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği yapılan Bilim Fuarları okul salonlarında açılarak hem öğrencilerin hem de halkın beğenisine sunuldu. Afşin kaymakamlığı bünyesinde başlayan ve bütün kurumların katıldığı 'Proje kent Afşin' projesi kapsamında okullarda açılan sergiler ve standlar beğeni topladı. Okullarda sergilenen projeleri anlatan öğrenciler stantlarda durarak projelerini anlattı.

Açılışa Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Ortaöğretim kurumlar yönetmeliğinde okulların amaçları açıklayan Esence Okul Müdürü Rıdvan Peköz, "Sayısal ve Sosyal alanlarında ülkemizin ihtiyacı olan bilim adamlarının yetiştirilmelerine kaynaklık etmektir. Biz de okul olarak öğrencilerimizin birer fizikçi, birer kimyacı, birer matematikçi olarak yetişmelerini için büyük bir gayret sarf etmekteyiz. Bu bağlamda öğrencilerimizin bilgiyi üretmelerini, bilgiyi kullanmalarını ve toplumsal sorunlara çözüm üretmelerini sağlayacak projeler ortaya koymalarını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Projeler içerisinde en dikkat çekeni kolaya süt karışımı oldu. Öğrenciler projeyi anlatarak kolanın zararlarından bahsetti.

Arıtaş ilkokulunda ve ortaokulunda yapılan yarışmalar güreş sahasında devam etti. Okul Müdürü Ali Kılınç unutulmaya yüz tutan güreş, ebru, hızlı ve zeki projelerin öğrenciler tarafından benimsendiğini belirterek her zaman projelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy yaklaşık 250 ye yakın projenin ilçede uygulanmaya başladığını belirterek projelerin öğrenciler ve vatandaşlar tarafından benimsendiğini, belirtti. Aksoy, "TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak bir protokol imzalayarak okullarda Bilim Fuarları düzenlenmesine imkan sağlamışlardır. Öğrenciler kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular ve sorunlar üzerinde araştırmalar yaparak, bu araştırmalarının sonuçlarını yarışma duygusu olmadan sergileme imkanı bulmaktadırlar. Bilim fuarlarından amaçlanan kazanımları öğrencileri bilimsel çalışmalara teşvik etmek, bilimi günlük hayatla ilişkilendirmek, yarışma baskısını ortadan kaldırarak proje yapmanın eğlenceli taraflarını ön plana çıkarmak, öğrencilerin gerçek hayattaki sorunlara çözüm bulmalarını sağlamaktır." dedi. CİHAN
14 Mayıs 2015 13:32
DİĞER HABERLER