TÜSİAD yöneticileri Orhan Turan ve Ömer Aras hakkında soruşturma açılmasına tepki gelmeye devam ediyor. Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, TÜSİAD’a soruşturma açmanın doğru olmadığını söyledi. TÜSİAD yöneticilerinin açıklamalarının eleştiri kapsamında olduğunu savunan Tayyar, “Bir eleştiriyi bile yargı konusu yaparsanız o zaman kim konuşacak?” diye sordu.
“TÜSİAD’a Açılan Soruşturma Doğru Değil”
TGRT Haber’de katıldığı bir programda konuşan Tayyar, 22 yıldır görmezden geldiklerini söylediği TÜSİAD için, “Son çıkışıyla birden 28 Şubat’ı hatırlar olduk” dedi. TÜSİAD yöneticileri Turan ve Aras’ın konuşmasının içeriğine katılmadığını belirten Tayyar, “TÜSİAD kendi alanının dışına çıkmıştır. TÜSİAD’ın sicili bozuk olduğu için tepkiyle karşılanması normal. Her şeye rağmen TÜSİAD’a açılan soruşturma doğru değil. TÜSİAD’a soruşturma açılacaksa 28 Şubat için açılmalıydı.” ifadelerini kullandı.
“Eleştiri Yargı Konusu Olursa O Zaman Kim Konuşacak?”
“Bu açıklamalardan darbe çıkmaz.” diyen eski AKP’li Tayyar, “Gazetecilerle, siyasetçilerle, TÜSİAD’la ilgili şeylerde artık ‘Türkiye nereye gidiyor?’ denmeye başladı. Bir eleştiriyi bile yargı konusu yaparsanız, o zaman kim konuşacak?” diye sordu.
Hemen Soruşturma Açılmıştı
TÜSİAD’ın geçen hafta topladığı olağan genel kurulunda Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, son dönemde artan soruşturma, gözaltı ve tutuklama kararlarını eleştirmişti. Eleştirisi yargıya müdahale olarak değerlendirilen Aras hakkında bir iki saat içinde soruşturma açılmıştı.
Erdoğan ‘TÜSİAD Haddini Aştı’ demişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AKP grup toplantısında, TÜSİAD’ın “haddini aştığını” söyledi. Erdoğan’ın tepkisinin ardından akşam saatlerinde Turan ve Aras polis eşliğinde ifade vermeye götürüldü. TÜSİAD yöneticileri hakkında adli kontrol kararı verildi.
Nihayet kabul edildi: Rojin Kabaiş'in telefonu İspanya'da incelenecek
Talimat saraydan mı? Üst düzey memura seyyanen 30 bin zam neden geri çekildi?
AP Türkiye Raportörü Amor hukuk devleti konusunda Türkiye veryansın etti
Skandalın belgesi de çıktı: ESK Başkanı Taylan köşeyi dönüyor, vatandaş et yiyemiyor
Putin'i rahatlatan hamle: Hindistan Rusya'ya ‘kesintisiz yakıt sevkiyatı’ sözü verdi
Gündemden düşmeyen ölümde şok iddia: 'Güll'nün itildiği görüntüler ortaya çıktı'