Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile Çukurova Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Aktif Kadın Yurttaş Eğitimi' tamamlandı. Çukurova Belediyesi'ne ait 100. Yıl Toplum Merkezi'ndeki sertifika dağıtım töreninde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Burada en önemli görev siz kadınlara düşüyor. Kadınlar kendi haklarınıza önce siz kendiniz sahip çıkacaksınız. Kadınlar yurttaş olup bilinçlendikçe Türkiye daha da güzelleşecek." diye seslendi.
Başkan Soner Çetin, "Şiddet normal değil, alınyazısı hiç değil ve bir kadının ayakta durabilmesi için ekonomik gücünün olması şart." dedi. Şiddet gören kadınların 'konuk edileceği' bir Kadın Yaşam Köyü kurma sözü verdiğini hatırlatan Çetin, "Burada kadınlarımızı misafir etmekle kalmayacak, mesleki beceriler kazandıracağız ve ürünlerini satabilmeleri için tanzim satış zinciri oluşturacağız." diye konuştu.
Çukurova Belediye Başkanı Çetin, çıkarılan onca yasaya, giderek yükselen toplumsal duyarlılığa rağmen kadın-erkek eşitliği ve kadınlara saygı konusunda arzu edilen seviyenin çok gerisinde olduğumuza dikkat çekti. Başkan Çetin, "Çukurova Belediyesi olarak kadınlarımızın yanındayız. Henüz hayata geçiremedik ama Kadın Yaşam Köyü kurduğumuzda bu tür sorunları da kısmen çözmüş olacağız ve gövdemizle taşın altında olacağız." ifadelerini kullandı.
Türkiye genelinde ivme kazanan Kadın Hareketi Adana özelinde kadına yönelik şiddeti sonlandırmak ve hür türlü cinsiyet ayrımına son vermek amacıyla Çukurova ilçesinde Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi oluşturdu. Cinsiyet başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa; koca, kardeş, baba ve ayrılan eski eş şiddetine karşı çalışma yürüten merkezde Ev Kadınları Derneği Başkanı Sema Turan Yapıcı ile birlikte Aşar Soylu, Sevgül Akdoğan ve Leyla Ramazanoğlu gönüllü danışman olarak hizmet veriyor.
CİHAN