Dolandırıcıların son kurbanı profesör

Dolandırıcıların son kurbanı profesör
İzmir'de bir profesör, tele-tokatçılara 2 günde 3 kez kanıp 1 milyon lira kaptırdı... Profesörü İstanbul'a çağırıp otelde ağırlayan zanlılar kayıp...
Tele-tokatçıların son vurgunundaki miktar, dudak uçuklattı. Prof. Dr. A.T.’yi (64) geçen cuma cep telefonundan polis ve savcı rolünde arayan dolandırıcılar, 'PKK hesabınızı kullanıyor. Güvenliğiniz için tüm paranızı çekip bize verin' yalanını söyledi. Panikleyen profesör, ilk gün önce 50 bin liralık dövizi, sonraki aramada da 500 bin liralık altını, polis sandığı tele-tokat kuryesine teslim etti.

İSTANBUL'DA OTELDE KALDI

Daha rahat iletişim için A.T.'ye telefon hattı da aldıran zanlılar, ertesi gün yeniden aradıkları profesörden yaklaşık 450 bin liralık dövizi daha çarpmayı başardı. Sonraki gün yeniden aradıkları A.T.'yi 'zanlıları bulduk, teşhise gel' diyerek İstanbul'a çağıran dolandırıcılar, onu Taksim'de lüks bir otelde ağırlayıp yine para istedi. Sürekli para istenmesinden şüphelenip İzmir'e dönen A.T., yaşadıklarını oğluna anlatınca dolandırıldığı ortaya çıktı. Polis, zanlıların peşine düştü. 

70 BİN LİRA GERİ GELDİ!
 
Karaman'da telefonla 75 yaşındaki Sultan Ş.'yi arayıp kendilerini 'Cumhuriyet Savcısı' olarak tanıtan zanlılar, kadının 70 bin lirasını aldı. Dolandırıldığını anlayan kadının şikayeti üzerine MOBESE kameralarını inceleyen polis, önce kuryeye sonra diğer iki zanlıya ulaştı. Dolandırılan para bulundu, 3 tele-tokatçı tutuklandı.

Millet Gazetesi
07 Ekim 2015 04:40
DİĞER HABERLER