Dumanlı'nın avukatından o sözlerle ilgili açıklama!

Dumanlı'nın avukatından o sözlerle ilgili açıklama!
Dumanlı'nın avukatı, yandaş medyada Dumanlı'ya atfedilen o ifadeyle ilgili açıklamada bulundu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın avukatı, yandaş medyada Dumanlı'ya atfedilen ‘Ya gidersin ya götürürler' ifadesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Dumanlı'nın kastetmediği anlamlar yüklenerek kamuoyu aldatıldığı ve kara propaganda yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ZORUNLU AÇIKLAMA

Müvekkilimin bir televizyon programında sarf ettiği sözler, malum medya tarafından, kendisinin kastetmediği anlamlar yüklenerek kamuoyu aldatılarak kara propaganda yapılmaktadır.

Müvekkilim konuşmasında 12 Eylül darbesinden ve bu dönemde yaşanan acı olaylardan bahsetmiştir. İnsanların yaşlı-genç, sağcı-solcu demeden baskıya maruz kaldıkları, işkencelere uğradıkları, ve herkesin ümidinin kalmadığı “Bu artık kâbus gibi çöktü, bu bir daha gitmez” denildiği bir dönemde dahi, bu millet kendini silkelemiş ve hiç gitmeyecek, hiç bitmeyecek zannedilen darbe döneminin temsilcilerini “milli irade yoluyla” alaşağı etmişlerdir.

Darbe döneminde bile ilk seçimde iradesini ortaya koyarak, rayından çıkmış demokrasiyi tekrar rayına oturtmuş bir milletin, yine seçimler yoluyla iradesini ortaya koyacağından bahsetmektedir. Demokrasiye vurgu yapılırken ve 12 Eylül darbesinin nasıl bir kabusa dönüştüğü anlatılırken söylenen sözleri Tayyip Erdoğan'a bağlamak ya anlayış kıtlığına yahut çarpıtma gayretine dayanmaktadır.

Malum medya bu iftira ve çarpıtma ile aslında müvekkilimin sözlerini değil, önümüzdeki seçimlerde sandığa yansıyacak milli iradeyi tehdit olarak görmektedir ve bu düşüncesini açık etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ekrem Dumanlı Vekili

Av. Ali Odabaşı

02 Eylül 2015 14:36
DİĞER HABERLER