'Dündar ve Gül birilerinin suçunu ortaya çıkardıkları için tutuklandı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün komşunun savaşına benzinle gidildiğini ispatlayıp birilerinin suçunu ortaya çıkardıkları için tutuklandıklarını savundu.

Atıcı, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte MİT TIR'ları ile ilgili yaptıkları haber nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Atıcı, basın susturulduğunda zulmün kazandığını hep gördüklerini ifade etti. Dündar ve Gül'ün tutuklanması ile birlikte özgürlüklerinin tutuklandığını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Atıcı, Dündar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bunun bedelini ağır ödeyecekler öyle kolay bırakmam onu' dediğini hatırlattı.

Can Dündar'ın deyimiyle yargılanması gerekenlerin aslında suçu işleyenler olduğunu ifade eden Atıcı, şöyle devam etti: "Her iki isim komşunun savaşına benzinle gidildiğini ispatlayıp haber yaptıkları birinin suçunu ortaya çıkardıkları için tutuklandı. MİT TIR'larında insani yardım malzemesi değil silah olduğunu gösterdikleri için tutuklandı. Kısacası onların adamı olmadığı, onlara boyun eğmediği için tutuklandı. Bu dik duruşları hepimize örnek olacaktır."

Dündar ve Gül'ün casusluk ve terör örgütüne yardım ile suçlanırken aslında yaptıkları tek işin gazetecilik olduğunu vurgulayan Atıcı, şunları söyledi: 'Cumhurbaşkanı'nın MİT TIR'larında silah olsa ne olur olmasa ne olur' dediği bir ortamda intikam duygusuyla bu onurlu gazetecileri tutuklamak intikam duygusuyla tezgahlanan bir kumpastan başka bir şey değildir. Yıllardır giderek artan baskı en üst düzeyde pervasızca, tehditle ve hukuk yoluyla uygulanmıştır. Gazetecilerden intikam olmak için tutuklamaya terör örgütü üyesi kılıfı uydurmak ülkemizde iktidarın talebiyle yapılan hukuk katliamıdır."

CİHAN
27 Kasım 2015 12:32
DİĞER HABERLER