Dünyaca ünlü sahilde barış rallisi

Dünyaca ünlü sahilde barış rallisi
Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı, caretta caretta deniz kaplumbağalarının ve kral mezarlarının bulunduğu dünyaca ünlü turizm merkezi Dalyan'da "Allgau-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi" düzenlendi. Dünyanın en önemli rallileri arasında yer alan, 12 bin kilometreyi kapsayan ve otoyol veya GPS olmaksızın düzenlenen rallinin bu yıl ilk defa Türkiye etabı yapıldı. Dalyan'daki yarışlara, 90 takım, 550 katılımcı ve 252 araba katıldı. Yarışların Dalyan-İztuzu startını Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin ve ana sponsor YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç birlikte verdi.

Vali Çiçek, burada yaptığı açıklamada Muğla'da yılın her döneminde turizm etkinliği olması gerektiğini belirterek, "Buna müsait bir ilimiz var. Şu anda biliyorsunuz, bir ralli turizmi ortaya koyuluyor. Spor turizminin bir çeşididir. Özellikle de Muğla'da bu alternatif turizm amaçlarından birisi de spor turizmini ortaya çıkarıp uluslararası alana yaymaktır. Bunun gibi daha alternatif turizm çeşitlerini Muğla'ya yerinde ve zamanında, en uygun şekilde sağlayacağız." dedi.

Ralli Başkanı Serin ise 12 gün önce Almanya'dan başladığını ve Dalyan'a ulaşıncaya kadar 7 bin kilometre yol katettiklerini dile getirerek, "Muğla sınırlarına girinceye kadar altı ülke geçtik. Ralliye 18 ülkeden 252 araç ve 90 takım olmak üzere toplam 550 kişi katılıyor. Dalyan'dan sonra 5 bin kilometre daha giderek Ürdün'e ulaşacağız ve toplam 12 bin kilometre yol yapmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Dalyan merkezden verilen startın ardından ralliye katılan arabalar, İztuzu yolunu takip ederek Radar Tepesi'ne ulaştı. Tepeden, dünyaca ünlü İztuzu Plajı görüntülendi. CİHAN
22 Mayıs 2015 16:01
DİĞER HABERLER