Ege Üniversitesi sanayiciye nitelikli işgücü sağlıyor

İZMİR (CİHAN)- Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu (EMYO) Mekatronik Programı bünyesinde, "Toplum İçin Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi" projesi kapsamında kurulan ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen Hidrolik ve Pnömatik, Otomasyon ve Robotik, Proses Kontrol ve Ölçme laboratuvarları törenle açıldı.

EMYO Müdürü Prof. Dr. H.Semih Güneş, açılışta yaptığı konuşmada, "1984 yılında kurulan, 8 bin 400 öğrencisiyle EMYO olarak üç yerleşkede teknik, sağlık, işletme ve muhasebe programlarını içeren bir yüksekokuluz. Öğrencilerimizin geleceği için altyapı, staj ve eğitimcilerin eğitimi gibi uluslararası protokollerimiz var. Cummins firmasının teklifiyle 'Toplum İçin Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi', sosyal sorumluluk projesi olarak 2012 yılında başladı. Özellikle kız öğrenciler için EMYO'daki altyapı desteğini sağlamak amacındayız. Bu amaçla programın yüzde 50'sini kız öğrenci kontenjanına ayırdık. Projenin protokolünü Cummins ve ortaklarıyla imzalayarak başlattık." dedi.

'BİRİKİMİ HAREKETE GEÇİRİYORUZ'

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise, "Bu proje, kadın istihdam edilen başka bir fonksiyonu eklemiş oldu. Ben bir esnaf çocuğuyum. Babam, tıp fakültesine gitmek istediğimde bana destek verdi. Babam, kız çocuklarının okuması gerektiğine inanan birisiydi. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin şanslı kadınlarından biriyim. Bu şansın yaratılmasını babama borçluyum. Bugün burada açtığımız program da kızların yarısını tekniker olarak yetiştirerek, benim öğrendiğim sorumluluğu öğrencilerime aktarmaktan ibaret. Mustafa Kemal Atatürk'ü, bizi bu noktaya getiren şansı yarattığı için minnetle anıyorum. Zorluklar aşılmak içindir. Bu projeyle kadını bir adım öne çıkaran herkese katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim." diye konuştu. Törenin sonunda Rektör Yılmaz, katılımcılara EÜ 60. yıl fidan sertifikası hediye etti. İzmir Valisi Mustafa Toprak'a ise fidan sertifikasının yanısıra EMYO'da üretilen el yapımı bir saat takdim etti.

BÜTÇE 1 MİLYON 386 BİN LİRA

Proje bütçesi, 1 milyon 386 bin lira olarak açıklandı. Proje kapsamında oluşturulan altyapıyla işgücü piyasasının ihtiyacı olan mesleki beceri ve yeteneklere sahip mekatronik tekniklerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Programa yüzde 50 oranında ÖSYM yerleştirmeleriyle kız öğrenci kontenjanı sağlanıyor. Projenin yaşama geçmesinde üniversite sanayi işbirliğine önem veriliyor. Yetişen öğrencilerin staj sürecinde, mezuniyetten sonra ve işe yerleştirilme aşamasında sektör tarafından tanınırlığının sağlanması hedefleniyor. CİHAN
18 Şubat 2015 17:14
DİĞER HABERLER