Eğitimciler 'Bahara Yolculuk'ta kendilerini buldu

Eğitimciler 'Bahara Yolculuk'ta kendilerini buldu
TRABZON (CİHAN)- Yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak senaryosu yazılan 'Selam Bahara Yolculuk'u izleyen eğitimciler, yurtdışındaki vefakar öğretmenlerin hayat hikayesini anlatan filmi çok beğendiklerini söyledi. Filmde toplumun ihtiyaç duyduğu değerlerin işlendiği belirten öğretmenler, empati yaparak izledikleri için kendilerini bulduklarını, İsmail öğretmenin bir sembol olarak ülkemizin fedakar eğitimcilerini temsil ettiğine inandıklarını ifade ettiler.

Trabzon'daki tüm sinemalarda aynı anda gösterime giren ve büyük beğeni toplayan Selam Bahara Yolculuk filmi ile ilgili düşüncelerini dile getiren eğitimcilerden Zeki Gökçe, "Filme ailecek gittik. Vefa, merhamet, başkası için yaşama gibi insani değerlerin olduğu çok güzel sahneler vardı. İzlerken çok duygulandık. Çünkü insanlarımızın cehaleti yenmek için ne türlü fedakarlıklar yaptıklarını bu filmde gördük. Hâlâ gidemeyen varsa tavsiye ederim, ailecek izlenebilecek bir film. Filmi izlemeden önce kadrosuna baktığımda biraz zayıf bulmuştum ama izledikten sonra Kırgız öğrencilerin amatörce oynadıkları roller bile çok etkileyiciydi. Belki bir iki bilinen, tanıdık yüz olabilirdi ama bu şekli ile bile çok güzel. Öğrencilerime ve yakın çevreme de tavsiye ettim. Tavsiyem üzerine gidenler duygu yüklü bir film izlediklerini söylediler." dedi.

Gökçe, filme anne ve babasının da gittiğini, onların kendilerinden çok etkilendiğini, çünkü abisinin de filmdekiler gibi eğitimci olarak gurbete çıktığını, empati yapınca, çektikleri sıkıntılar akıllarına geldiğini ifade etti.

Filmi izleyen eğitimcilerden Ahmet Sula, kendisini en çok öğretmenin görevine, aldığı sorumluğa bağlılığının kendisini etkilediğini anlattı. Sula, "Çünkü öğretmen, tek başına olmasına rağmen aldığı sorumluluğu yerine getirebilmek için karşısına çıkan hiç bir engeli tanımıyordu. Karşılaştığı engeller de onu olumsuz etkilemiyordu. Filme eşimle beraber gitmiştik. Filmde İsmail öğretmenin hanımının ona olan vefası, ne kadar sıkıntı içerisinde olursa olsun eşine yansıtmaması çok güzel temsil edilmişti." şeklinde konuştu. Öğretmen Sula, "Filmde öne çıkan vefa, fedakarlık gibi davranışların topluma verilmesi gerektiğine inanıyordum. Film üzerinden verilmesi çok isabetli olmuş. Uzun zamandır filme gitmemiş bir akrabam da bizimle gelmişti. O da çok etkilendi ve beğendi. Çünkü filmde millet olarak erozyona uğramaya başlayan değerlerimiz nazara veriliyor. Herkesin bu filme gitmesini isterim. Bu arada Taştan ve onun kahyasının gazetelerde hayat hikayelerini okudum. Onların da Türk okullarında okuduklarını ve şuan çalışmakta olduklarını öğrenince daha çok etkilendim." diye konuştu.

Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Dere de filmle ilgili değerlendirmede bulundu: "Eğer insanlar Selam Bahara Yolculuk filmine hiçbir önyargı taşımadan giderlerse orada ideal öğretmenin portresinin çizildiğini görecekler. Bizim TEKAYDER olarak eğitim camiasına ve öğrencilerimize, velilerimize vermek istediğimiz mesajların bir çoğunu bu film barındırıyordu. Özellikle gençlerin, bir ideali olmayanların, nereye gittiğini bilmeyen, kendisine hedef belirleyemeyenlerin bu filme muhakkak gitmesi lazım. Televizyon, diziler, internet, oyun peşinde zaman tüketen gençliğin de bu filme gitmesi lazım ki vefa, fedakarlık gibi değerlerimizi görebilsin. Çocuklara, gençlere vermek istediğimiz mesajları içeren filme gittiğimde çocukları ile sinemaya gelenler aileleri gördüm. Dolayısıyla aileler çocuklarını da alıp gönül rahatlığı ile bu filme gidebilirler." CİHAN
03 Nisan 2015 12:35
DİĞER HABERLER