El konulan Zaman Gazetesi binası, Bakırköy Adliyesi oluyor

Önce kayyım atanan ve 15 Temmuz sonrası da kapatılan Zaman Gazetesi’nin Yenibosna’daki merkez binası İstanbul Bakırköy Adliyesi’ne Ek Hizmet Binası yapılıyor.
Dün konuyla ilgili personele SMS atan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, “Sayın Bakırköy Adliyesi Mensupları, Bahçelievler/Yenibosna ilçesinde bulunan eski Zaman Gazetesi binası Bakırköy Adliyesine Ek Hizmet Binası kullanımı için geçici olarak tahsis edilmiştir. Bina ile ilgili teslim alma ve dönüştürme çalışmalarına başlanmıştır. Bilgilerinize sunulur. BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI B043” ifadelerini kullandı.
 
Bakırköy Adliyesi’nin ek bina için uzun süredir yer aradığı, sonunda 4 Mart 2016’da kayyım atanarak el konulan ve bir süre sonra TMSF’ye devredilen Zaman Gazetesi Binasında karar kılındığı belirtildi. Binanın altyapısı hazır olunca bazı birimler buraya geçecek. Süreçte Bakırköy Adliyesi koridorlarında birçok prefabrik oda kurulduğu ancak ihtiyacı karşılayamadığı aktarılıyor.

El konulan bina için dava açılmıştı
Belçika merkezli Cascade Investment NV adlı şirkete ait olan bina için Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezi’nde (ICSID) dava açılmıştı. ICSID’ın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre Cascade isimli Belçikalı şirket, Zaman Gazetesi binasının sahibi olan Cihan Medya Dağıtım AŞ’nin hissedarı olduğunu ve bu şirkete Türkiye’nin el koyduğunu ileri sürmüştü. Belçikalı Cascade Investment, 2015 yılı başlarında Zaman Gazetesi’nin binaları ve matbaalarının sahibi olan Cihan Medya Dağıtım AŞ’nin hisselerini satın almıştı.
12 Eylül 2019 10:22
DİĞER HABERLER