Emniyet amirinden hakime can alıcı soru!

Emniyet amirinden hakime can alıcı soru!
Eskişehir'de algı operasyonları kapsamında, 4 imza nedeniyle örgüt üyesi olmaktan 250 yıl hapisle yargılanan eski Emniyet İstihbarat Amiri Muhammet Çil'den mahkeme heyetine ilginç bir soru geldi.

 Akademi'den Türkiye üçüncüsü olarak mezun olduğunu ve orada örgüt üyesi olmayı değil, namusla, adalet içerisinde suçlu ile mücadeleyi öğrendiğini anlatan Çil, "Başkanım, siz hiç 3 bin lira maaşla çalışan, evi ve aracı bile olmayan bir örgüt üyesi gördünüz mü hiç? Olan ev ve aracını kredi çekerek borçla alan örgüt üyesi acaba nerede var?" diye sordu. Çil, MİT'in de polis ile aynı yasa ile dinleme yaptığını belirterek, " Eğer biz suçlu isek MİT de suçlu. MİT'in bütün dinlemeleri de usulsüzdür." dedi.

Eskişehir'de usulsüz dinleme operasyonu kapsamında haklarında dava açılan 26 polisle ilgili duruşmanın 6. oturumu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılıyor. Dinleme evraklarında 4 imzası olduğu iddiasıyla 'örgüt üyesi' olmaktan 250 yıl hapis cezasıyla yargılanan eski İstihbarat Amiri Muhammet Çil, hakkındaki iddiaları hazırladığı slaytla 3 saat boyunca mahkeme heyetine anlattı.

3 BİN LiRAYA ÇALIŞAN, EVSİZ ARABASIZ ÖRGÜT ÜYESİ OLUR MU HİÇ?

"Terörist denilen, örgüt üyesi denilen bu polislerin doğru düzgün bir evi, arabası bile yok. Olanlar da ya kredi çekerek, ya da ikinci el almıştır." diyen Amir Çil, bir örgüt üyesini nerede ve nasıl olur da 3 bin lira maaşla, evsiz, arabasız çalışabileceğini mahkemeye sordu. Amir Çil, "Başkanım, asıl olurda bir örgüt üyesinin iyi malı, mülkü, evi, aracı olmaz. Hiç, 3 bin lira maaşla çalışan örgüt üyesi, yönetici olur mu? Siz hiç böyle bir şey duydunuz mu? Acaba 3 bin liraya çalışan örgüt üyesi, yönetici nerede var?" diye sordu.

AKADEMİDE ÖRGÜT ÜYESİ OLMAYI DEĞİL NAMUSLA VATAN, MİLLET İÇİN ÇALIŞMAYI ÖĞRENDİK

Çil, iddianamede tuhaf, hoş olmayan suçlamaların olduğunu, insan olarak şahsının bunlara vicdanını kaldırmadığını, yüreğinin dayanmadığını kaydetti. "Hangisine baksanız tuhaf." diyen Çil, şöyle konuştu: "Yıllarca memleketi vatanı için eşini çocuğunu hiçe sayıp çalışmış bir insanı örgüt üyesi ve terörist olmakla suçluyorlar. Yahu bu nasıl olur, hangi vicdana sığır. İşte tam burada adalet, eşit yargılama ölmüş, bitmiş. Cenazesi bile kılınmış. Örgüt üyesi yönetici olmak acaba eşini, çocuklarını feda edip işini güzel yapmak, vatan ve millet için çalışmak mı? Ben ve arkadaşlarım suçsuzuz."

Devletin yasaları çerçevesinde işlerini yaptıklarını belirten Çil, "Bakın iddianamedeki suçlamalar komik. Mahkeme heyeti, müfettişler bizi suçlu ilan etse, ceza verse de, biz insanların vicdanlarında suçsuzuz ve beraatimiz vardır. Bir evraktaki 4 imzadan dolayı terör örgütü üyesi ilan edildim." dedi.

AKADEMİDEN TÜRKİYE ÜCÜNSÜ OLARAK MEZUN OLAN BİRİ NASIL TERÖRİST ÖRGÜT ÜYESİ OLUR

Kendisinin bir Anadolu insanının evladı olarak bu mesleğe 1993'te Türkiye ikincisi, İstanbul birincisi olarak koleji kazanarak girdiğini anlatan Çil, şu ifadeleri kullandı: "2000'de Akademi'den Türkiye üçüncüsü olarak mezun oldum. 15 yıllık polislik mesleğimde başarılı çalışmalarımdan dolayı onlarca başarı belgesi, onur ödülü aldım. Türkiye derecesi yapmış biri olarak 7 sene Akademi ve kolejde bize vatan, millet, bayrak, hak, hukuk, adalet, haksızlıklara karşı mücadele için eğitildik, ders aldık. Biz orada namusu, ahlakı, hakkı, hukuku, suç ve suçluyla mücadeleyi, vatan, millet sevgisini öğrendik. Devletin önemli eğitim kurumu olan polis akademisi, kolejinden mezun olan biri nasıl terörist, örgüt üyesi olabilir. Bunu mantık, izan kabul eder mi? Biz örgüt üyesi, terörist olmayı değil, vatan, millet için ölmeyi göze aldık, yemin ettik, bu yolda mücadele verdik."

MİT'İN HİÇ BİR DİNLEME EVRAĞI İLE YAPILMIŞ ADLİ ÇALIŞMA GÖRMEDİM'

Şimdi hükümetin çıkardığı dinleme yasası çerçevesinde yaptıkları çalışma ile örgüt suçu ile suçlandıklarını vurgulayan Çil, polis gibi MİT'in de 5397 sayılı yasa ile dinleme yaptığına dikkat çekti. "MİT'in tüm dinlemeleri yasal değildir." diyen Çil, MİT'in dinleme bilgisi ile hiçbir zaman operasyon bile yapmadıklarını, adli sürecin olduğunu bile görmediğini savundu.

MİT VE POLİS AYNI YASA İLE DİNLEME YAPIYOR, BİZ SUÇLUYSAK O ZAMAN MİT DE SUÇLU

"Biz bu dinleme yasası ile suç işlediysek o zaman MİT'te suçludur." ifadesini kullanan Çil, şöyle konuştu: "Müfettişler ve iddianamede, istihbari dinlemelerde adli sürecin olması gerektiği yönünde beklenti, görüş var. Bakın aynı yasa çerçevesinde bizim gibi MİT de dinleme yapıyor. 15 yıldır MİT'ten gelen istihbari dinleme bilgisi üzerine yapılmış adli çalışma görmedim. Oysa MİT de bizim gibi 5397 sayılı yasayla dinlemeleri yapıyor. Eğer biz bu kanun çerçevesinde dinleme yaptığımız için suçlu isek o zaman bizim gibi aynı kanunla dinleme yapan MİT de suçludur. MİT'in bütün dinlemeleri usulsüzdür."

06 Temmuz 2015 16:05
DİĞER HABERLER