Emniyet'e algı operasyonunda sıcak gelişme

Emniyet'e algı operasyonunda sıcak gelişme
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 12'si serbest bırakıldı.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 12'si serbest bırakılırken aralarında Nazmi Ardıç ve Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 17 kişi ise tutuklandı.

Yolsuzluk soruşturmalarında görev alan ve aralarında bağımsız milletvekili adayı olan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 emniyet mensubu hakkında karar gözaltı sürecinin 8. gününde verildi. Geçtiğimiz Pazartesi günü gözaltına alınan polisler, Cuma sabahı adliyeye getirilmişti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu 29 kişi bir hafta önce Pazartesi günü gözaltına alınmıştı. Savcılık sorguları emniyette yapılan polislerin tamamının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verilmişti. Polisler Cuma sabahı İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. Emniyet mensupları hakkında karar ancak 8. günün sonunda verildi.

Aralarında eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın ve eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın bulunduğu 17 Polis  tutuklanırken 12 polis serbest bırakıldı.


Tutuklanan emniyet mensuplarından bazıları da şöyle; Ahmet Kalender, İsmail Erçelik, Tunahan Tunçay, Ayhan Arıkanoğlu, Veysel Barlas, Ali Kavlak, Ramazan Bal, Talip Yıldırım, Sait Gök, Yunus Memiş, Ramazan Helvacı, Akif Sarıkaya, İsmail Erçelik, Metin Güneş, Ahmet Üzümcü..

20 Nisan 2015 23:16
DİĞER HABERLER