Emniyet'ten MİT'e 'Ahmet Hakan' golü

Emniyet'ten MİT'e 'Ahmet Hakan' golü
Ahmet Hakan’a saldıranların “İşin içinde MİT var. Reis var” şeklindeki ifadelerinin süzgeçten geçirilmeden tutanaklara girmesi güvenlik birimlerini karşı karşıya getirdi. Bu durum, “Emniyet’in MİT’e golü” şeklinde yorumlandı.
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın evinin önünde darp edilmesi ile ilgili tartışmalar sürerken, saldırganların ifadeleri güvenlik birimleri arasında krize neden oldu. Özellikle saldırganların, “İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var” şeklindeki iddialarının polis tutanaklarında yer alması, güvenlik birimlerini karşı karşıya getirdi. Ankara’da bu durum, “Emniyet’in MİT’e golü” şeklinde yorumlanırken, gerilimin daha da büyümesinden endişe ediliyor. Tutanak krizinin ayrıntıları şöyle:

“MİT SUÇLAMASI” RAHATSIZ ETTİ

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın kulis bilgilerine göre Ahmet Hakan’a saldıran dört kişiden biri olan Fuat Elmas’ın ifadesinde saldırı talimatını emekli polis Yahya Kemal Gezer’den aldığını öne sürerek, “İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var” iddiasında bulunması, saldırı ile ilgili soru işaretlerinin artmasına yol açtı. Teamüller gereği, bu tür iddiaların ortaya atılması halinde olayın taraflarına haber verilir ve iddiaların gerçek olup olmadığı araştırılırdı. Bu araştırmanın ardından da, ifadeler düzenlenirdi. Ancak bu kez prosedür tam olarak işletilmedi. Saldırganların ifadeleri hiçbir süzgeçten geçirilmeden tutanaklara yansıtıldı. Tutanaklar da jet hızıyla avukatlara ve üçüncü şahıslara ulaştırıldı. Bu durum gözlerin Emniyet’e çevrilmesine yol açtı.

“ÜZERİMİZE KALMASIN”

Taraf’ın edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatının büyük kısmı son dönemde gerçekleşen siyasi operasyonlardan büyük rahatsızlık duyuyor. Çözüm sürecinin sona ermesi ile birlikte çok sayıda polisin çatışmalarda şehit olması, Emniyet içindeki rahatsızlığın artmasına yol açtı. Hürriyet’e yönelik iki saldırının ardından Emniyet’in hedef haline getirilmesi ve kimsenin de Emniyet’e sahip çıkmaması, siyasi operasyonlarla ilgili rahatsızlığın daha da artmasına neden oldu. Ahmet Hakan’a yönelik saldırı da, bu atmosferde gerçekleşti. Ve saldırının failleri aynı gün yakalanarak konuşturuldu. İfadelerde hiçbir sansüre yer verilmeden tutanaklara geçirildi. Ve aynı tutanaklar avukatların eline de geçerek, kamuoyuna mâl oldu.

MİT ZOR DURUMDA KALDI

Saldırganların, “İşin içinde MİT var” şeklindeki iddiası, Ankara’da da krize yol açtı. Bu durum Ankara’da, “Emniyet’in MİT’e golü olarak” yorumlanıyor. Güvenlik uzmanları, hükümetin çözüm sürecinde “kamu görevlilerini suçlamasının” kamuda büyük bir kırılmaya yol açtığına dikkat çektiler. Uzmanlar, bu gelişme üzerine bir çok valinin ve güvenlik bürokratının, “bilgi ve belge” toplamaya başladığını belirterek, Ahmet Hakan’ın darp edilmesi gibi siyasi olaylarda, artık hiçbir kimsenin sorumluluk almak istemediğini dile getirdiler. Bu nedenle, saldırı ile ilgili tüm işlemlerin mevzuata uygun olarak kayıt altına alındığı vurgulandı.

HÜSEYİN ÖZAY / TARAF
07 Ekim 2015 08:45
DİĞER HABERLER