Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Adıyamanda -Bakan Taner Yıldız: -(Adıyamanda) Son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldı. Bugünkü fiyatlarla bu 20 milyar dolar civarında bir değer
ADIYAMAN (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adıyamanda son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldığını ve bunun bugünkü fiyatlarla 20 milyar dolar civarında bir değere karşılık geldiğini belirtti.
     Bakan Taner Yıldız, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adıyamanda Valiliği ziyaret etti. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Bakan Yıldıza şehir hakkında bilgi verdi.
     Buradaki konuşmasında Adıyamanın kendileri için farklı bir il olduğunu ifade eden Yıldız, kentin tükettiğinden daha fazlasını ürettiğine dikkati çekti.
     Yıldız, Adıyamanın yalnızca kendisine değil, ham petrolüyle bütün ülkeye katkı sağlayacak şekilde üreten bir il olduğunu belirtti.
     Adıyamanın Türkiyede üretilen petrolün yüzde 20sini karşıladığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
     3.6 milyon varilin yıllık değeri 400 milyon dolar civarında. Türkiyenin toplam ithal ettiği petrolün yanında azımsanabilir ama bizim için önemli ve değerli bir rakamdır. Yaklaşık bin kişi bu alanda istihdam ediliyor. Son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldı. Bugünkü fiyatlarla bunun 20 milyar dolar civarında bir değere karşılık geldiğini bilmemiz lazım. Bu üretimlerimize devam edeceğiz.
     Yıldız, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde Adıyamana destek vermeye devam edeceklerini ve buradaki petrol arama çalışmalarının süreceğini vurguladı.
     Kamu yatırımlarında Adıyamanın 10 yıl içinde 68inci sıradan 13üncü sıraya kadar yükseldiğini aktaran Yıldız, Şehirde ciddi bir değişiklik gördüm. Büyüyen, ilerleyen ve gelişen Türkiyenin tabii ki büyümeyen, ilerlemeyen ve gelişmeyen Adıyamanı olmaz. Bu bir ahenk, topyekun bir ahenk meselesi. O yüzden belki de Türkiyenin ortalamasından daha hızlı büyüyen bir Adıyaman görüyorum dedi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Hakan Furkan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
14 Ağustos 2012 16:07
DİĞER HABERLER