"Engelliler altın çağını yaşıyor"

"Engelliler altın çağını yaşıyor" -TOSSFED Başkanı Aydın: -"Son yıllarda Türkiyede engellilere yönelik gözle görülür, ciddi bir atılım var. Engelliler son 10 yılda Türkiyede altın çağını yaşıyor" -"İddia ediyorum son yıllarda
SİVAS (A.A) - Seyit Ahmet Eksik / Merve Topuz - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Birol Aydın, "Son yıllarda Türkiyede engellilere yönelik gözle görülür, ciddi bir atılım var. Engelliler son 10 yılda Türkiyede altın çağını yaşıyor" dedi.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak mezra, köy, ilçe ve illerdeki bütün engellilere ulaşarak onlara spor yaptırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Engellilerin evlerinden çıkıp sahalarda boy gösterdiğini belirten Aydın, atletizm, masa tenisi, futbol, kayak, bowling, bisiklet, binicilik gibi sporlar başta olmak üzere 14 branşta 10 bin lisanlı sporcularının bulunduğunu aktardı.
     Hedeflerinin Avrupa şampiyonalarına katılmak olduğunu dile getiren Aydın, Türkiyeyi 2016 Rioda yapılacak Paralimpik Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek istediklerini açıkladı.
     Birol Aydın, 2012 Londra Olimpiyatlarına 1 sporcuyla katıldıklarını anımsatarak, "Federasyon olarak il, bölge ve Türkiye şampiyonası yaptıktan sonra elit sporcular seçerek Rio Paralimpik Olimpiyatlarına daha fazla sporcuyla katılmak ve ülkemizin bayrağını dalgalandırmak istiyoruz" diye konuştu.
     Özel sporcuların imkan verildiği zaman neler yapabileceğini kazandıkları dünya birincilikleriyle ispatladıklarını vurgulayan Aydın, Avrupada, Rioda, "Artık ülkemiz engellilerine en iyi şekilde sahip çıkıyor. Türkiye engellilerde de bir numaradır" mesajını vereceklerini bildirdi.
    
     -"Engelliler Türkiyede altın çağını yaşıyor"-
    
     TOSSFED Başkanı Aydın, Türkiyedeki bütün engellilere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     "Son yıllarda Türkiyede engellilere yönelik gözle görülür, ciddi bir atılım var. Engelliler son 10 yılda Türkiyede altın çağını yaşıyor. Buradan devlet büyüklerimize şu sözü veriyorum, bu tempoyla Allah bize güç verdiği zaman Riodan mutlaka altın madalyayla döneceğiz. Türkiyede engelliler önceden evlere kapatılırdı. Bu aileler çocuklarını evden çıkarmaya utanırdı ama şimdi gördüğünüz gibi biz bunu sporla yendik. Bu sahalardaki kardeşlerimiz bundan yıllar önce evlerinde kapalı olan çocuklardı. Bu çocuklar eğitimle normal sporcunun yaptığı bütün sporları yapabiliyor. Bizim amacımız Türkiyedeki bütün engellilere ulaşmak, Türkiyenin her tarafından bütün engellileri kucaklayıp onlara spor yaptırmak. Bunu da çok iyi bir tempoyla, gün geçtikçe daha çok artırarak Avrupada ve dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."
     Türkiyede daha iyi şartlarda spor yapıldığını vurgulayan Aydın, "İddia ediyorum son yıllarda engelliler spor alanında Avrupanın daha ilerisindeyiz" dedi.
     Birol Aydın, özel sporcuların daha iyi çalışma imkanı bularak çok daha iyi yerlere geleceklerini ifade ederek, Türkiyenin engelli sporlarına artık ev sahipliği yapar konuma geldiğini belirtti.
     Engelli sporunda dünyayla yarıştıklarına vurgu yapan Aydın, Türkiye adına üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
15 Mayıs 2013 11:20
DİĞER HABERLER