Erdoğan: Sinan Oğan Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi çalışıyor

Katıldığı canlı yayında konuşan Erdoğan, Sinan Oğan'ın kendisini desteklemesiyle ilgili, "Sinan Bey'in katılımında pazarlık yok. Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi çalışıyor" dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı.

Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi’nde Sinan Oğan’ın kendisine yaptığı destek açıklamasına değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN BİR ELEMANI GİBİ…”

*Sinan Bey’in bize katılımındaki farklılık herhangi bir pazarlık vesaire filan değil. Şu anda Sinan Bey, yarın akşam, diğer akşam, bildiğim kadarıyla bazı televizyon kanallarına çıkacak.

*Yarın da yine Mevlüt ile birlikte de orada bazı ziyaretler yapacaklar. Yani, şu anda adeta Cumhur İttifakı’nın bir elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda. Tabii bu önemli bir gelişme.

*Şimdi bu 5,2 olabilir, fazla olabilir, eksik olabilir. Önemli olan ortaya çıkan sinerjiyi değerlendirmektir. Ortada bir sinerji var. Niye? Sinan Oğan bir gerçek, bir vaka. Nedir, cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimlere katılmıştır. Ama daha sonra da aldığı kararla bizimle, Cumhur İttifakı ile hareket etme kararını almıştır.

*Benim İçişleri Bakanım kaç kez bu açıklamaları yaptı. ‘Türkiye'de şu an itibarıyla 4 milyona yakın Suriyeli var’ diye bunu kaç kez açıkladı. Ama bu adam yalancı ya. Yani, devletin yetkili kurumları, AFAD'ı vesaire, ‘Rakam şu' diyor, o hâlâ kalkıyor 10 diyor geldi, 10 daha gelecek diyor. Şu anda bizdeki Suriyeli sığınmacı sayısı 3 milyon 388 bin Suriyeli sığınmacı var Türkiye'de.

AKİL İNSANLAR HEYETİ İÇİN ‘ENTEL DANTEL’ DEDİ

*O çözüm sürecinde katılanlar, Türkiye’nin bütün bir defa ne kadar entel, dantel ne kadar kanaat önderleri varsa… Türkiye’nin genelinden buraya insanları biz davet ettik.

*Onlarla beraber yaptık. Sanatçısı vardı, hepsi vardı. Halkla görüşme, Çözüm Süreci’ne yönelik bir adımdı…

ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI

*Kılıçdaroğlu 3 bakanlık teklifi yapmış. Numan Bey’e ‘AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse, bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa, destek veririm’ demiş.

*Numan Bey de kendisine, ‘Cumhurbaşkanımız böyle şeylere kapalı’ demiş. Biz kesinlikle pazarlık siyaseti yapmayız. İçişleri Bakanlığı talebi oldu. Numan Bey de ‘Cumhurbaşkanımız kabul etmez’ dedi. Böylelikle bağ koptu.

“ÜMÜĞÜNÜ SIKARIZ”

*Kadına şiddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz. Kadına şiddet bizim inancımızın, bizim değerler sistemi içerisinde kesinlikle yasaklanmıştır. Yani kadına şiddeti ne tavsiye edebilirsiniz ne de onun yanında yer alabilirsiniz. Böyle bir şeyi düşünmek mümkün değil. Dolayısıyla AK Parti’nin içerisinde de kesinlikle mümkün değildir.

*Kadınlarımız bu toplumun yarısı. Yarısı olduğuna göre kadınlarımızın da parlamentoda temsil noktasında da bir yerinin olması gerekiyor. Bu ülkede kadınlarımızın ve her bir vatandaşımızın özgür ve eşit bir şekilde yaşamasını sağlayacak adımları zaten biz attık. Ama bu adımların karşısında biz her zaman CHP'yi bulduk.

*CHP'nin engelleme girişimleriyle mücadele ede ede bugünlere geldik. Biz neyi başardıysak, CHP’ye rağmen başardık. Onların kadınlarla ilgili söylemlerine filan bakmayın, samimi değiller.

*Kadına şiddetin adeta yok olma noktasına geldiği dönem bizim dönemimizdir. Yapamazlar, yani biz ümüğünü sıkarız. Bu işin şakası yok.

25 Mayıs 2023 22:19
DİĞER HABERLER