Erdoğan'dan milletvekillerine talimat

Erdoğan'dan milletvekillerine talimat
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftar programında milletvekillerine hitap ederek, "Meclis gündeminde pek çok önemli konular var. Bana göre bir numara süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir. Çünkü parlamentonun şu andaki çalışmasına adeta mevcut İç Tüzük bir ilkellik getiriyor. Bu ilkellikten kurtulmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına böyle masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor ve tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor. Bütün bunları aşarak ve milletin beklentilerine cevap verecek yasaların bir an önce çıkması ve milletimizin adeta sıçramak değil bundan sonra uçuşa geçmesi lazım" dedi.

Meclis çalışmaları ve Meclis'teki yoğun tempo üzerinden milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamento İç Tüzüğü'nün değiştirilmesi konusunda çağrı yaparak, şöyle konuştu: "Meclis gündeminde pek çok önemli konular var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre 1 numara süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir. Çünkü parlamentonun şu andaki çalışmasına adeta mevcut İç Tüzük bir ilkellik getiriyor. Bu ilkellikten kurtulmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına böyle masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor ve tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor. Bütün bunları aşarak ve milletin beklentilerine cevap verecek yasaların bir an önce çıkması ve milletimizin adeta sıçramak değil bundan sonra uçuşa geçmesi lazım. Ben bu parlamentonun, milletimin bunu başaracağına inanıyorum. Bu güç bizde var. Ama biz kendi ayaklarıma vurmayacağız. Kendi ayaklarımıza çakmayacağız"


Erdoğan'ın mesajını ayakta dinlediler | Samanyolu Haber

14 Haziran 2016 07:24
DİĞER HABERLER