Bilgisayar markası Casper'ın 40 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.
Erdoğan açılışta, Pendik'te kurulacak Teknopark'ın müjdesini verdi. Erdoğan, "Bilişim alanında önemli bir adım attık. Geçen hafta içerisinde imzaladım. Bakanlar Kurulu'ndan kararı geçti. Pendik'te inşallah bilişim teknolojisine uygun olarak Teknopark'ımızı kuruyoruz. Devasa bir alanda sadece bilişim firmalarının olduğu, uluslarası bütün markaların toplanacağı bir tesis olacak. Şimdi süratle bunu uygulamaya sokacak şekilde hazırlıklarımızı hazlandıyoruz." dedi.
1991 yılından bu yana teknoloji alanında üretim yapan Casper, 40 milyon dolarlık bir yatırımla Ümraniye'de yeni üretim tesislerine kavuştu. 34 bin 500 metrekare kapalı alanıyla Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük ve modern üretim tesislerinden biri olan yeni tesisin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. "Taş üstüne taş koyanın başımızın üzerinde yeri var" diyen Erdoğan da bu tesisin hizmete girmesinden dolayı heyecanlı olduğunu kaydetti. Açılış töreninde Pendik'te kurulacak Teknopark ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, Casper'in yeni tesisinin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından geleneksel oludğu şekliyle hediye verilmesi bekleniyordu. Ancak Casper yönetimi Erdoğan'a hediye vermek yerine bir okula bilgisayar sınıfı oluşturmak istediklerini dile getirdi. CasperŞakire Hanım Eğitim Vakfı Engelliler Okulu'na 21 bilgisayardan oluşan bir teknoloji sınıfı oluşturacağını taahhüt etti.
Törende konuşan Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı da, yeni üretim tesisi ve paralelinde gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmalarıyla birlikte, Casper'ın artık adını Türkiye dışında da duyurmaya hazır olduğunu söyledi. Fakılı, "40 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz yeni üretim tesisimiz, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük ve en modern tesislerinden biri. Yılda 1 milyon bilgisayar kapasitesine sahip yeni tesisimizle, 'Türkiye'nin Prestiji' olarak artık ülke sınırları dışında da adımızı duyurmaya hazırız. 2013 yılında 8 ülkede Casper'ı göreceksiniz" dedi. Fakılı, her türlü ihtiyaca yanıt verecek şekilde tasarlanan genel merkezin, çalışanların motivasyon ve verimini en üst seviyeye taşıdığını, en modern teknolojilerin kullanıldığı üretim tesisinin de bilgisayar üretim ve kalitesinde çıtayı yükselttiğini söyledi. Fakılı, yeni merkezde gerçekleştirilecek seminer, konferans ve eğitim programları ile sektörün ve tüketicilerin bilinçlenmesinde önemli rol oynayacağının da altını çizdi.
Casper Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım ise, 3 kişi çıktıkları yolda 16 yıl gibi kısa sürede geldikleri noktadan büyük heyecan duyduğunu söyledi. Yıldırım, "Casper bugün, 65 Casper Store ve Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış 1200'ün üzerinde satış ve hizmet noktası ile tüketicilerin en rahat ulaşabildiği bilgisayar markası. Ülkenin en batısından en doğusuna kadar, nüfusu 3 bini aşan her ilçede varız. Yeni üretim tesisi ve yapılanması ile Casper, çok kısa sürede Türkiye'de olduğu kadar bölgemizde de en bilinen ve güvenilen bilgisayar markaları arasında yerini alacak" diye konuştu.
AYDA 100 BİN BİLGİSAYAR
Casper üretim tesisi, 34 bin 500 metrekarelik kapalı alanı ile Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük üretim tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor. Tesiste saatte 600, günde 5 bin, ayda ise 100 bin adet bilgisayar üretilebilecek. Üretim tesisi, 2 adet 42 metrelik online, 2 de offline olmak üzere 4 adet üretim bandı, 96'şar metre uzunluğunda iki "ısı testi hattı", katlar arası bant sistemi, ürün kalite testlerinin yapıldığı soğuk oda bulundurma gibi özellikleriyle Türkiye'de bilgisayar kalitesini en üst noktaya taşıyor. Online bantlarda seri üretim gerçekleştirilirken, offline bantlarda seri üretim dışında kalan bilgisayarlar üretiliyor.
Yeni üretim tesisinde ısı testi hattında gerçekleştirilen "yüzde 100 ısı testi", Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu test kapsamında, üretilen tüm bilgisayarlar kalite kontrol için 2 saat boyunca 40 derece sıcakta bekletiliyor. Bilgisayarların 3-4 günlük çalışmasına eşit olan bu testin ardından fonksiyon testleri gerçekleştiriliyor. Sıcak oda testlerinden başarıyla geçen bilgisayarların yüzde 5'i örnekleme yoluyla daha yoğun ısı ve soğuk testine tekrar tabi tutularak son kontroller yapıldıktan sonra bilgisayarlar raflarda yerlerini alıyor.