
Bursa’da Renault fabrikasının ardından Ford Otosan’da da iş bırakma eylemi yapan işçiler, bir kez daha patron tehditiyle karşı karşıya kaldı. Ford Otosan yönetimi, Kocaeli’deki fabrikada işbaşı yapmayan işçilerle yollarını ayıracaklarını açıkladı.
Diken.com.tr'nin haberine göre, Metal sektöründe patronları sarsan ve işçilerin hedefindeki Türk Metal’in saltanatına son veren, metal işçilerinin eylemi 12’nci gününe girdi. Daha önce Tofaş, Mako ve Ototrim’de anlaşmayla sona eren, Coşkunöz’de ise kazanımın elde edilemediği eylemde Gölcük’te bulunan Ford Otosan fabrikasında da 300 kadar işçi eylemlerini sürdürüyor.
İŞTEN ÇIKARIRIZ
Ford Otosan yönetimi ise bugün bir açıklama yayınlayarak, fabrikada ‘normal üretim sürmesine rağmen‘ kritik noktalardaki personel sıkıntısı çektiklerini ifade etti. Yönetim makul bir mazeret bildirmeden halen işbaşı yapmayanların işlerinin başına dönmesi, aksi takdirde İş Kanunu gereği iş akitlerinin feshi konusunda prosedür başlatılacağını bildirdi.

Almanya'da koalisyon direkten döndü!
Netflix 83 milyar dolara Warner Bros'u satın alıyor
AB Elon Musk'ın X platformuna 120 milyon euro ceza kesti
AP Türkiye Raportörü Amor hukuk devleti konusunda Türkiye veryansın etti
Venezuela diken üstünde: ABD, ülkedeki vatandaşlarına acil çıkış uyarısı yaptı
Rusya WhatsApp’tan sonra FaceTime’ı da kapatıyor