Fenerbahçe – Galatasaray rekabeti nefes kesecek

Fenerbahçe – Galatasaray rekabeti nefes kesecek
Fenerbahçe ve Galatasaray rekabeti sporseverlere yine soluksuz anlar yaşatacak. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki dev final ile STBL’deki yarı final serisi iki camiayı hedefe kilitleyecek.
Türk sporunun asırlık çınarları için baharın yaza döndüğü bu günler yine çok heyecanlı geçecek. Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası, basketbolda ise Spor Toto Basketbol Ligi yarı final serisi, lig yarışının bittiği dönemde ilaç olacak. Ezeli rakipler 5 günde en az 4 kez karşılaşacak. Futboldaki ortak hedef Türkiye Kupası’nın kazanılması ancak bunun arkasında iki takımın da farklı hesapları var.


PEREIRA’NIN KADER DERBİSİ OLACAK

Fenerbahçe, tarihi yatırıma rağmen ligi ikinci sırada bitirdi. Alınacak bir kupa camianın moralini yükseltebilir, kaçan şampiyonluğa teselli olabilir. Aynı zamanda Teknik Direktör Vitor Pereira da rüştünü ispat maçlarına çıkacak. Pereira’nın kalmasının tek ihtimali kupayı kazanması. Ligde oynanan iki derbi de eşitlikle bitmiş, sarı-lacivertliler, Cimbom’u tam 17 yıl sonra bir sezonda hiç yenememişti.


AVRUPA CEZASI MUTLAKA ÇEKİLMELİ

Galatasaray’da da kâbus sezonu unutturmak istiyor, 3 kupalı dönemin ardından bu yılı da boş geçmek istemiyor. Emanetçi hoca Jon Olde Riekerink, altyapıdaki yeni görevine bir derbi galibiyeti görerek başlamak amacında. Bu mücadele Cimbom’un Avrupa’dan men cezasının da kaderini çizecek. Kupa gelirse, men cezası bu yıl çekilecek aksi halde sonraki sezon da Avrupa hayal olacak.


İLK KAPIŞMA SALONDA

Derbi ateşi ilk olarak parkede yanacak. Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank’ı bugün Ülker Sports Arena’da ağırlayacak. STBL yarı finalinde 3 galibiyet alan takım finale çıkacak. Seride ikinci maç da sarı-lacivertlilerin sahasında, 3. ve gerekirse 4. mücadele ise Galatasaray’ın evinde oynanacak. 2-2’lik eşitlik halinde karar maçı da Ülker Arena’da olacak.


EV SAHİBİ KAZANIR!

İki takım arasında son yıllarda adı konmamış bir kural var: Ev sahibi kazanır! Son 5 yılda ezeli rakipler ev sahibi oldukları maçları kazanmayı bildi. Fenerbahçe, 1’i Sinan Erdem, 10’u Ülker Arena olmak üzere rakibine karşı son 11 iç saha maçını kazandı. Cimbom ise Abdi İpekçi’de üst üste 9 galibiyet aldı. Normal sezonu F.Bahçe 2’nci, Aslan 3’üncü bitirdi.



KAYNAK: AMK

25 Mayıs 2016 09:11
DİĞER HABERLER