Feyzioğlu: Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne enkaz diyemez

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Emine Erdoğan'ın 'Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık' şeklindeki sözlerine, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne enkaz diyemez. Bu fevkalade kutuplaştırıcı, insanları birbirine düşman edici, talihsiz bir açıklamadır." dedi.

Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba ve Bülent Tezcan ile Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın TBB merkezine yaptıkları ziyarette konuştu.

Türkiye'de bir 'başkanlık mı parlamenter rejim mi?' gündemine takılmayı doğru bulmadıklarını, bunun suni bir gündem olduğunu belirten Feyzioğlu, "Türkiye'nin bekasının tehdit altında olduğu bir dönemde dış düşmanların yeni devletimsi yapılar görüntüsüyle Türkiye'nin içinde en ağır saldırıları yapmaya başladıkları bir süreçte biz 'başkanlık mı parlamenter sistem mi' tartışmasına gitme lüksüne sahip değiliz." diye konuştu.

Feyzioğlu, yıkılan devletlerin yerine kurulmak istenen silahlı devletimsi görünümlü yeni yapıların Türkiye'ye savaş açtıklarını, terörün Türkiye'yi kasıp kavurduğunu belirterek, 78 milyon vatandaşını aynı paydada buluşturmanın bu tehditler karşısında zorunlu olduğunu vurguladı.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla hem gurur hem güven duyar hale getirilmesi halinde milli birlik ve beraberliğin sağlanabileceğini hatırlatan Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 'Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık' şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet devrimi ürünüdür. Etnik kökenine, mezhebine, dinine, diline, cinsiyetine bakılmaksızın her bireyi eşit hak ve sorumluluklarla donatılmış vatandaş yapan devrimin adıdır Türkiye Cumhuriyeti. Bugün bir cumhurbaşkanlığı makamı, başbakanlık makamı varsa, milli iradeden söz ediliyorsa Türkiye Cumhuriyeti'nin sonucudur. O yüzden kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne enkaz diyemez. Bu fevkalade kutuplaştırıcı, insanları birbirine düşman edici, talipsiz bir açıklamadır."Cihan CİHAN
29 Şubat 2016 15:56
DİĞER HABERLER