Fildişi Cumhuriyeti'nden Türk okullarına büyük övgü

Fildişi Cumhuriyeti'nden Türk okullarına büyük övgü
Kouo, iç savaş nedeniyle diğer milletlerden insanların ülkeyi terk ettiğini belirtti.

Kouno, "Ama Türk öğretmenler bizi bırakmadı. Onlara minnettarız" dedi.
Ba­lı­ke­sir Ga­la Ya­şam ve Ak­ti­vi­te Mer­ke­zi'nde dü­zen­le­nen "Türk Kül­tü­rü­nün Dün­ya­ya Ta­nı­tıl­ma­sı" ko­nu­lu prog­ram­da ko­nu­şan Fil­di­şi Sa­hi­li Cum­hu­ri­ye­ti Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı Özel Öğ­re­tim­den So­rum­lu Mü­dür Je­an Pa­ul Ko­uo Türk okul­la­rın­dan öv­güy­le bah­set­ti.

Kou­o, 4 ço­cuk ba­ba­sı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Ko­uo, bir oğ­lu­nun Tür­ki­ye'de eği­tim gör­dü­ğü­nü söy­le­di. Ken­di­si­nin Hris­ti­yan, eşi­nin ise Müs­lü­man ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, ül­ke­sin­de bü­tün din­le­rin ba­rış ve hu­zur için­de ya­şa­dı­ğı­nı ak­tar­dı.

ÇO­CUK­LA­RI KAR­ŞI ÇIK­TI­ĞI OKUL­DA

Ül­ke­si­ne ge­len Türk eği­tim­ci­ler­le kar­şıla­ma­sı­nı ve Şa­fak Türk Okul­la­rı'nın ku­ru­luş sü­re­ci­ni an­la­tan Ko­uo şöy­le ko­nuş­tu: "Ül­ke­miz­de özel okul aç­mak için 4 yıl­lık bir sü­re­ye ih­ti­yaç var an­cak Şa­fak Okul­la­rı'nın açıl­ma­sı sa­de­ce 2 haf­ta­lık bir za­man­da ger­çek­leş­ti. Şa­fak Oku­lu, Fil­di­şi'nde çok önem­li bir rol ifa edi­yor.

Şa­fak Oku­lu, ge­li­şen iliş­ki­le­ri­miz­le bir­lik­te ül­ke­miz­de Türk bü­yü­kel­çi­li­ği­nin açıl­ma­sı­na ve­si­le ol­du. Oku­lun açıl­ma sü­re­cin­de Türk oku­lu­nun açıl­ma­sı­na şüp­he ile ba­kan Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı, da­ha son­ra ço­cuk­la­rı­nı ve ye­ğen­le­ri­ni Şa­fak Oku­lu'na gön­der­di. Şa­fak Okul­la­rı sa­ye­sin­de bü­tün Fil­di­şi, Tür­ki­ye'yi ta­nı­ma­ya baş­la­dı. Ar­dın­dan ül­ke­mi­ze Türk Ha­va Yol­la­rı gel­di ve Abid­jan-İs­tan­bul ara­sı 6 saa­te düş­tü."

TÜRK OKUL­LA­RI İLK 5'E

Fil­di­şi Sa­hi­li'nde 3 bin özel oku­lun eği­tim ver­di­ği­ni ifa­de eden Ko­uo, Şa­fak Okul­la­rı'nın bun­lar ara­sın­da ilk 5'e gir­di­ği­ni söy­le­di. Şa­fak Okul­la­rı'nın bu yıl ilk me­zun­la­rı­nı ve­re­ce­ği­ni be­lir­te­rek, gir­di­ği her sı­nav­dan ba­şa­rıy­la çık­tı­ğı­na dik­kat çek­ti. İki haf­ta ön­ce Da­kar'da ya­pı­lan ma­te­ma­tik olim­pi­yat­la­rın­dan al­tın ma­dal­ya ge­tir­di­ği­ni söy­le­yen Ko­uo, eği­ti­min ya­nın­da bir­çok sos­yal fa­ali­yet­te de bu­lun­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.

‘SAKIN BU ARKADAŞLARI TERK ETMEYİN’

Son za­man­lar­da Hiz­met Ha­re­ke­ti'ne yö­ne­lik bas­kı­lar­dan ha­ber­da­r ol­du­ğu­nu be­lir­ten Ko­uo, ka­tı­lım­cı­la­ra şöy­le ses­len­di: "İçin­de bu­lun­du­ğu­nuz sı­kın­tı­yı bi­li­yo­rum. Şu­nu ak­lı­nız­dan çı­kar­ma­yın, uçak ba­zen de tür­bü­lan­sa gi­rer an­cak bir va­kit son­ra tür­bü­lans ge­çer, uçak va­ra­ca­ğı nok­ta­ya gi­der.

KIŞIN SONU BAHAR

Tür­bü­lans bir gün el­bet ge­çe­cek. Ge­ce­nin ar­dın­dan gün­düz var­dır. Kı­şın de­va­mın­da ba­har var­dır. Hiç­bir en­di­şe­ye ka­pıl­ma­yın. Hiz­met'in ar­ka­sın­da dur­ma­ya de­vam edin. Ül­kem­de­ki Türk ar­ka­daş­la­rı­nız ha­ki­ka­ten çok sa­dık in­san­lar. Ül­kem­de­ki iç sa­vaş­ta di­ğer mil­let­ler­den in­san­lar git­ti­ler ama ar­ka­daş­la­rı­nız hiç­bir za­man bi­zi terk et­me­di. Has­ta­lık da ol­sa, sı­kın­tı da ol­sa Fran­sız­lar gi­bi ül­ke­le­ri­ne dön­mü­yor­lar, ora­da kal­ma­ya de­vam edi­yor­lar."

HİZMET CEHALETLE MÜCADELE EDİYOR

Hizmet Hareketi'ne yönelik kanaatlerini de açıklayan Jean Paul Kouo, okullar açıldığında Hizmet Hareketi hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi. Okulların açılmasıyla birlikte ilişkilerin güçlendiğini söyleyen Kouo şöyle devam etti:

'BİZİM HİZMET' DİYORUM

"Çocuklarım da bu okullarda eğitim görüyor. Fethullah Gülen hakkında bir kitap okudum. Davet üzerine Dakar'da yapılan bir sempozyuma katıldım. Bu sempozyuma, dünyanın dört bir yanından âlimler ve bilim insanları katılmıştı. Burada 3 şey öğrendim. Birincisi, Hizmet Hareketi cehaletle mücadele ediyor. İkincisi, bütün insanlık din, dil, ırk farklılığına rağmen hepsi eşit.

Üçüncüsü de eğitim. Bu sempozyum sayesinde Hizmet felsefesini öğrendim. Allah kabul ederse belki ben de Hizmet insanı olurum. O yüzden 'Bizim Hizmet' diyorum."

Bugün

29 Mart 2015 08:56
DİĞER HABERLER