Galatasaray'da flaş ayrılık

Galatasaray'da flaş ayrılık
Galatasaray'da beklenen ayrılık gerçekleşti.

Sarı-Kırmızılı kulüpte beklenen son gerçekleşti. Galatasaray ile Euroleague şampiyonluğu başta olmak üzere birçok zafer yaşayan Kadın Basketbol Takımı'nın koçu Ekrem Memnun ile yollar ayrıldı. Yönetim cephesi ile Memnun kısa bir süre önce masaya oturarak, ayrılık kararını resmileştirdi.

2 yıldır Sarı-Kırmızılılar'la birlikte A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı da çalıştıran Memnun, önümüzdeki sezon itibariyla yalnızca milli takım çalıştırma isteğini yönetime bildirmişti. Böylece deneyimli çalıştırıcı yalnızca milli takım antrenörlüğü görevine devam edecek.


TARİHİ BAŞARILAR KAZANDI!

Antrenörlük kariyerine başladığı Galatasaray'a, 2012 yılında geri dönen Ekrem Memnun, Sarı-Kırmızılılar'da tarihi başarılar elde etti.

2014 yılında Kadınlar Euroleague'i kazanarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Galatasaray, Ekrem Memnun yönetiminde o dönem Avrupa'nın en iyi takımı olarak lanse edilen UMMC Ekaterinburg'u yarı finalde yenerek finale gelmiş, finalde ise ezeli rakibi Fenerbahçe'yi mağlup edip, Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kaldırmıştı.

Memnun ve öğrencileri aynı yıl içerisinde lig finalinde yine Fenerbahçe'yi devirmiş ve 14 yıl sonra Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluk ipini göğüslemişti.

Geçtiğimiz yıl da Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Ekrem Memnun döneminde 2 kez Lig 1 Avrupa zaferi yaşadı.


KAYNAK: FANATİK


05 Mayıs 2016 18:45
DİĞER HABERLER