Genel Sekreter Öz: Hastanemiz sağlık üssü hüviyetine kavuştu

Genel Sekreter Öz: Hastanemiz sağlık üssü hüviyetine kavuştu
Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, gerek fiziksel, gerekse donanımsal açıdan en üst teknolojinin kullanıldığı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 500'ün üzerindeki yatak kapasitesiyle, tam teşekküllü bir sağlık üssü hüviyetine kavuştuğunu ifade etti.

Son zamanlarda Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili basında ve kamuoyunda çıkan söylentiler üzerine bir açıklamada bulunan Genel Sekreter Öz, kullanılan üst teknoloji sayesinde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi olmak amacıyla Adıyaman dışından da birçok hastanın geldiğine işaret etti. Genel Sekreter Öz, yanı başında yapılması planlanan en az 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile birlikte Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çok daha büyük bir sağlık kompleksine dönüşeceğini belirtti.

Taşınma sürecinde yaşanan aksaklıkların da giderilmesiyle birlikte Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birçok ilde olmayan cihazları ve profesyonel ekibiyle, Adıyaman'ın medar-ı iftiharı olduğunu söyleyen Genel Sekreter Öz, şunları kaydetti: Hastanenin, devasa ve gerektiğinde birbirinden bağımsız olabilen fiziksel yapısıyla, farklı grupların birbiriyle temas etmeden tedavi olabileceği, müdahalelerin yapılabileceği bir hastane vasfındadır. Gerek fiziksel, gerekse donanımsal açıdan en üst teknolojinin kullanıldığı hastanemiz, bu kadar kısa bir süre zarfında, tedavi olmak amacıyla Adıyaman dışından da birçok hastanın geldiği, şifa dağıtmak vazifesi yanında, bünyesinde bulundurduğu profesör, doçent, yardımcı doçent ve uzmanlar eşliğinde, uzman doktor ve tıp öğrencisi yetiştiren, sanılanın aksine 400 değil, gerektiğinde 600'e kadar çıkabilecek 500'ün üzerindeki yatak kapasitesiyle, tam teşekküllü bir sağlık üssü hüviyetine kavuştu.

Yanı başında yapılması planlanan en az 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile birlikte çok daha büyük bir sağlık kompleksine dönüşecek olan; şu haliyle bile eski üç hastanenin toplam alanının iki katından daha fazla bir alana sahip bu devasa yapı, taşınma sürecinde yaşanan aksaklıkların da giderilmesiyle birlikte; ilimize ilk kez kazandırılan üçüncü basamak yoğun bakımları, ameliyathaneleri, ilk kez açtığımız yanık ünitesi ve diyaliz merkezi, poliklinik ve servisleri, laboratuarları, sayısını 1'den 2'ye çıkarttığımız anjiografi, bu seviyedeki teknolojiye sahip Türkiye'deki birkaç cihazdan biri olan yeni aldığımız ESWL (taş kırma) ve burada hepsini sayabilmemizin mümkün olamayacağı çeşit ve sayıda, birçok ilde olmayan cihazları ve profesyonel ekibiyle, ilimizin medar-ı iftiharı olmuştur."
CİHAN
16 Eylül 2015 10:14
DİĞER HABERLER