Gerçek terör propagandasına Türksat niye sessiz?

RTÜK ve Türksat, Kanal A Televizyonu’ndaki canlı yayında Hasan Açıkalın isimli konuk tarafından terör örgütü IŞİD ve El Kaide propagandası yapılmasına sessiz. Can Erzincan TV’nin uydudan çıkarılmasna karar veren Türksat yetkilileri, Kanal A ile ilgili konuda sorumluluğu RTÜK’ün üzerine atıyor.
Mahkeme kararı olmadan sözde terör propagandası yaptığı iddiasıyla Can Erzincan'ı uydudan indirme kararı alan Türksat, Kanal A'ya sessiz kalıyor. İktidara yakınlığıyla bilinen Kanal A Televizyonu'nda canlı yayında El Kaide ve IŞİD övgüsü yapıldı. ‘Sınır İhlali' programında konuşan Hasan Açıkalın isimli konuk, canlı yayında terör örgütü IŞİD ve El Kaide'nin eylemlerini savundu.

RTÜK Başkanlığı, Can Erzincan TV'nin uydudan çıkarılması ve Kanal A'daki skandal terör propagandası hakkında yazılı soru yöneltmemize karşın henüz bir cevap vermedi. Türksat ise konunun kendileri ile ilgili olmadığını ileri sürerek RTÜK'ün yetkili olduğunu belirtti. Can Erzincan TV'nin uydudan çıkarılması kararı veren Türksat, Kanal A Televizyonu ile ilgili karara gelince yetkisiz olduğunu kabul etmiş oldu.

Yargısız infaz yapılıyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu üyesi Süleyman Demirkan, Türksat'ın kendini hakim yerine koyduğunu ifade ederek tepki gösterdi. Terör propagandası yapılıp yapılmadığına bağımsız mahkemelerin karar verebileceğini belirten Demirkan, yöneticilerini siyasi iktidarın atadığı bir kurumun terör ithamında bulunmasını kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Demirkan, “Sırf muhalefet sesi duyulmasın diye Can Erzincan TV'ye yargısız infaz yapılıyor.” dedi.

Kanal A için rapor gelmedi

Demirkan, Kanal A Televizyonu'ndaki terör örgütü propagandası yayınları için “Henüz önümüze o program ile ilgili bir rapor gelmedi. Raporun gelmesi ardından inceleyip gerekli işlemleri yaparız” şeklinde cevap verdi. Çalışanlar baskı altında

AKP kontenjanından seçilen başkanın İzleme ve Değerlendirme Dairesi'ndeki uzmanları farklı birimlere sürdüğünü aktaran Demirkan, ihlallerinin hakkaniyetli incelenmediğini söyledi. Demirkan, havuz medyasına ait ihlal raporunun kendilerine gelmediğini söyledi.

Frekansları iptal edilmeli

Kanal A'daki skandal terör propagandası ile ilgili konuşan RTÜK eski Üyesi Ali Öztunç, “IŞİD veya El Kaide propagandası yapılması hiç şaşırtıcı değil. RTÜK, gerçekten adil davranıyorsa, bu kanalın frekanslarını 8'e 1-a maddesinden iptal etmeli, yayın elinden alınmalıdır. Muhalif diye Can Erzincan'ı kapatmaya uğraşanlar Kanal A'yı görmezden gelmesi kabul edilemez.” dedi.

Kaynak: Yeni Hayat
25 Haziran 2016 11:26
DİĞER HABERLER