Gökmen: Mutlu yaşamanın sırrı fıtrata uygun yaşamaktan geçer

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim seminerlerine ev sahipliği yaptı.

4 gün süren seminer programının son gününde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de 'Sağlıklı Yaşama Farklı Bir Bakış' konulu sunum gerçekleştirdi. Bütün insanların duygusal bataryalarının olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökmen, "Sıkıntıların kaynağında fıtrata uygun yaşamamak yatmaktadır. Mutlu ve sağlıklı olmanın yolu, fıtrata uygun yaşamaktan geçer. Fıtrata uygun yaşamak ise ahlaklı olmak demektir. Ahlaklı olmak da insanın orijinal yazılıma uygun davranmasıdır." dedi.

Kur'an-ı Kerim'de yer alan "Allah'ın yaratmasında herhangi bir değişiklik bulamazsınız" ayetini nakleden Prof. Dr. Gökmen, "Hz. Adem'den kıyamete kadar bütün insanlar belli özelliklerle donatılmıştır. Sosyal bir varlık olarak yaratılan insanlar takdir ve teşekkürden haz alırken, eleştiriden rahatsız olur. Beden ve ruh insanlar için aynı derecede önemlidir. Tamamen bedene önem verip ruhu ihmal etmek yanlış bir davranıştır." dedi.

'Roseto'nun Gizemi'
Rektör Sabri Gökmen, 1950'li yıllarda İtalya'nın küçük bir kasabası olan Roseto'da yaşayan insanların yaşam süreleri hakkında yapılan bir araştırmaya değinerek, "Roseto'da 55 yaşın altında kalp hastası ve kalp krizinden ölen, intihar, alkol ve uyuşturucu bağımlısı, peptik ülser hastası ve sosyal yardım alan kimse yoktur. Burada insanlar yalnızca yaşlılıktan ölmektedir." açıklamasını yaptı. Bilim insanlarının oldukça dikkatini çeken bu durumun ilginç bir araştırmaya yol açtığını belirten Prof. Dr. Gökmen, "Araştırma sonunda burada yaşayan insanların bu kadar sağlıklı olmalarının sırrının, ailelerin üç nesli de kapsayacak şekilde birlikte yaşamaları, sokakta karşılaşan insanların dahi birbirlerini gördüklerinde sohbet etmeleri ve birbirleriyle dertleşmeleri olduğu ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sabri Gökmen, çağımızın en büyük hastalığının yalnızlık olduğunu dile getirerek, insanların iletişim çağında iletişimsiz yaşadığını, bugün karşılaşılan pek çok hastalığın ve ölümün temelinde ise yoksulluğun aksine sevgisizlik, ilgisizlik ve yalnızlık gibi nedenlerin yattığını söyledi.
CİHAN
20 Haziran 2015 13:02
DİĞER HABERLER