Günal: Muhalefete sövme konusunda Türk basını özgür

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 64. Hükümet programında basın özgürlüğü kısmının yer aldığını ama biraz alengirli olduğunu söyledi. Muhalefete sövme konusunda Türk basınının özgür olduğunu kaydeden Günal, "Sıkıntı yok, mahkeme yok, herkese sövebiliyorsunuz. Hakaret edebiliyorsunuz. Türk milletine ve devletine saldıran terör örgütünü destekleyebiliyorsunuz, güzelleme yapabiliyorsunuz, yetkililer ağzından 'Öcalan bizimle paralel düşünebiliyor' diyorsunuz, o basın mensuplarına soruşturma açılmıyor. Burada söylenen her türlü şeyi savunmakla, yalanda olsa, yolsuzluk ve rüşvet savunmakta hatta ve hatta zaman zaman fetva veren hocaların görüşlerini anlatmakta basın özgür. Bazı basın mensupları aslında basın mensubu kisvesi altında bazı tetikçiler 'filancayı işten at, onu yarın hapse atacaklar, sabah namazından önce şunu alacaklar' diyebiliyor, basın özgür. Ama hangi basın; az önce dediğimiz gibi bunlar yapan basın özgür." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hükümet programını görüşmek üzere toplandı. TBMM Genel Kurulunu açan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakır'da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polise Allah'tan rahmet diledi. Genel Kurul'da katip üyelikleri AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi yaptı.

Genel Kurul'da CHP'nin basın özgürlüğünün genel olarak görüşülmesi istemiyle verdiği önergesi görüşülmeye başlandı. Önerge üzerine ilk sözü CHP Mİlletvekili Bülent Tezcan aldı.

'BÖYLE BİR ORTAMDA MAALESEF KANUNLAR BİZLERE İŞLİYOR. CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN, BAŞBAKAN YARDIMCISINA İŞLEMİYOR'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Anayasa'nın 138. Maddesini okudu. Anayasa'nın 138. Maddesi şu şekilde: "Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dâva hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez."

Kahraman, bu maddeyi okumasının ardından CHP önerisi ile ilgili söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ı kürsüye davet etti. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal söz aldı. Meclis Başkanı Anayasa'nın 136. Maddeyi okuduğunu ifade eden Günal, "Medyaya müdahale, yargıya müdahale nereden çıkıyor. 'Ben Anayasası tanımıyorum' diyen bir İçişleri Bakanını hep beraber sorduk gelip savunma yaptı. Böyle bir ortamda maalesef kanunlar bizlere işliyor. Cumhurbaşkanı, başbakana, başbakan yardımcısına işlemiyor." dedi.

'TEK ADAMIN TAHAKKÜMÜNE, BURASI ARTIK GÖSTERMELİK PARMAK KALDIRAN İNDİREN BİR YER OLDU'

CHP'nin grup önerisinin Danışma Kurulu'nda değiştirildiğini kaydeden Günal, "Neden, mahkeme devam ediyormuş. Bu mahkeme size işlemiyor mu? Hepiniz konuşuyorsunuz, bütün yandaş medya yazıyor, herkes tartışıyor, bütün yazarlarınız, vekilleriniz konuşuyor oraya çalışmıyor. Bu bir çifte standarttır. Hükümet programınız yeni okundu bugün görüşeceğiz. Başbakan okurken hepimiz buradaydık reformlarla ilgili demokrasi ve adalet bölümü var. Bir taraftan demokratikleşme ve adalet ama yaşananlara bakın ki maalesef Türkiye gazetecilerin sorgulanabilir ama tutuklu olarak devam etmesi ayrı bir rezalet. Ayağa kalkmadı o paşaya ben gösteririm. Benim aleyhimde yazı yazdı o gazeteciye ben gösteririm. Alt yazı da Devlet Bahçeli'nin konuşmasını veriyor televizyon; Alo Fatih ne yapıyorsun, kime çalışacak o zaman bu hukuk. 'Ben Anayasayı tanıyorum' diyen bir bakan olursa, Danıştay'ın, Anayasa'nın kararına uymayan bir Başbakan ve Cumhurbaşkanı olursa sayın Başkan o hatırlatmayı bütün arkadaşlara yaptığınızı düşünerek söylüyorum; maalesef Türkiye'de hukuk katledildi, kanun eliyle katledildi. Bize kitabını bile yazdırdınız yaşadıklarımız sonucuna. Yasama eliyle yargıya, yasamaya, yürütme de demiyoruz artık tek adamın tahakkümüne burası artık göstermelik parmak kaldıran indiren bir yer oldu." şekline konuştu.

'YOLSUZLUK VE RÜŞVET SAVUNMAKTA HATTA VE HATTA FETVA VEREN HOCALARIN GÖRÜŞLERİNİ ANLATMAKTA BASIN ÖZGÜR'

Hükümet programında basın özgürlüğü kısmının yer aldığını ama biraz alengirli olduğunu ifade eden Günal şunları söyledi: "Aslında basın özgür. Hemen arkadaşlar itiraz etmesin. Devam edeceğim. Hangi konuda özgür; muhalefete sövme konusunda Türk basını özgür. Sıkıntı yok. Mahkeme yok herkese sövebiliyorsunuz. Hakaret edebiliyorsunuz. Türk milletine ve devletine saldıran terör örgütünü destekleyebiliyorsunuz, güzelleme yapabiliyorsunuz, yetkililer ağzından 'Öcalan bizimle paralel düşünebiliyor' diyorsunuz, o basın mensuplarına soruşturma açılmıyor. Hatta ve hatta ileri gidip Kürt hareketi lideri Öcalan'ı baş tacı yapıp röportajlar yaparak İmralı'nın mesajlarını verebiliyorsunuz. Basın özgür, öyle özgürsüzlük diye bir şey yok. Türk basını Türklüğe hakaret edebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkıp yeni Türkiye adıyla yeni bir konfederal yapıyı yazabiliyor burada özgür, orada da mahkeme yok. Burada söylenen her türlü şeyi savunmakla, yalan da olsa, yolsuzluk ve rüşvet savunmakta hatta ve hatta zaman zaman fetva veren hocaların görüşlerini anlatmakta basın özgür. Bazı basın mensupları aslında basın mensubu kisvesi altında bazı tetikçiler; 'filancayı işten at, onu yarın hapse atacaklar, sabah namazından önce şunu alacaklar' diyebiliyor, basın özgür. Ama hangi basın; az önce dediğimiz gibi bunları yapan basın özgür." açıklamasında bulundu. CİHAN
28 Kasım 2015 17:55
DİĞER HABERLER