"Güvenli bölge için ödeme yapmayacağız"

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı harekâta Avrupa Birliği’nden (AB) ilk tepki geldi. Avrupa Komisyonu'nun eski başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye’ye harekâtı durdurma çağrısı yaptı.

Ankara'ya itidalli davranma çağrısında bulunan Avrupa Komisyo'nun eski başkanı Jean Claude Juncker, "Türkiye ve diğer aktörlere itidal çağrısında bulunuyoruz. Plan, sözde bir güvenli bölge oluşturulmasını da içeriyorsa AB'den hiçbir şekilde maliyetini üstlenmesini beklemeyin." ifadelerini kullandı.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askerî harekâtına tepki göstererek, Türkiye’den derhal harekâtı sonlandırmasını istedi.

İSVİÇRE ÇÖZÜM ADRESİ OLARAK BM'Yİ GÖSTERDİ

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre İsviçre Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İsviçre tüm tarafları uluslararası hukuka ve insancıl hukuka uymaya çağırıyor. Tarafların birbiriyle görüşmelerini, siyasi müzakere ve politik çözümün çatışmaların yerini alması çağrısı yapıyor. İsviçre, Suriye’deki çatışmaların kalıcı bir çözüme ulaşmasının tek yolu Birleşmiş Milletler bünyesinde bir barış sürecinin derhal başlatılması olduğuna inanıyor ve bu yolu destekliyor.”

09 Ekim 2019 21:27
DİĞER HABERLER