'Hastanede eksik demir kullanıldığı iddialarıyla ilgili resmi bir evrak gelmedi'

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Arslan, yapımında eksik demir kullanıldığı iddia edilen hastaneyle ilgili olarak önüne gelen resmi bir evrak olmadığını söyledi.

Afyonkarahisar'da, 5 yıldızlı bina olarak lanse edilen, ancak olumsuzluklarıyla kamuoyunun gündeminden bir türlü düşmeyen 400 yataklı devlet hastanesinin yapımında eksik demir kullanıldığı iddiaları gündeme geldi. Kamuoyunda bir süredir konuşulan iddiaları, eski MHP Afyonkarahisar milletvekili Kemalettin Yılmaz dile getirmişti. Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı bir toplantıda, yapımı devam Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi bittiğinde devlet hastanesinin buraya taşınarak güçlendirme çalışması yapılacağını iddia etmişti. MHP 24. Dönem Milletvekili Yılmaz, "Uydukent'te bulunan devlet hastanesinin güçlendirme çalışmasına ihtiyaç var. Bu ihtiyacı gidermek için devlet hastanesi yakın zamanda tahliye edilerek, yapımı devam eden doğum hastanesine taşınacak. Daha sonra ise güçlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra hastane yeniden kendi yerine taşınacak." ifadelerini kullanmıştı.

'BANA GELEN RESMİ BİR EVRAK YOK'

Hastane Başhekimi Dr. Erkan Arslan, konuyu medyadan duyduğunu ancak kendisinin göreve geldiğinden bu tarafa önüne herhangi bir resmi evrak gelmediğini söyledi. Aslan, "Hastanede üniversite hocalarının inceleme hesaplama yaptığı gibi konular var. Tamam olabilir. Ancak bana bu konuyla ilgili olarak ne valilikten ne de savcılıktan bir evrak gelmedi. Ben de bu konuyla ilgili olarak herhangi bir evrak imzalamadım." dedi.

ZEMİNDEKİ SU ÖNLENEMEDİ

Üç yıl önce hizmete giren 400 yataklı devlet hastanesinin zemin katından çıkan suyun bir türlü önlenemediği gibi ameliyathane ve koridorlarının zemin kaplamalarında bozulmalar ve yırtılmalar meydana gelmişti. Yapılan şikayet üzerine mahkeme tarafından yaptırılan bilirkişi incelemesinde zemindeki bozulmaların yapım hatasından kaynakladığı belirlenmesi üzerine firma tarafından yeniden tamir edilmişti. Ancak son günlerde şiddetli yağmurlar sonrası ameliyathanenin tavan kısımlarında sular akmaya başladı. Ameliyathanenin içine kovalar konurken, başhekimlik sıkıntının giderilmesi için harekete geçti.

İGM RAPORLARI İDDİALARI DOĞRULUYOR

Siyasiler tarafından yapılan açıklamalarda 65 milyon liraya malolan ve Türkiye'nin 8. akıllı hastanesi olarak gösterilen binanın sorunları bir türlü bitmiyor. Devlet hastanesinin birçok eksikliği hastane hizmete girmeden önce İl Genel Meclisi (İGM) raporlarına da yansımıştı. İGM Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri İbrahim Çengel, Hilmi Tiril, Muhittin Işık, H.Mete Yıldırım ve Ahmet Benzer imzasıyla sunulan raporda 12 maddelik eksik ve göçmeler tespit edilmişti. Raporda, bodrum katta su basması sonucu nem ve rutubet nedeniyle boya ve sıvaların döküldüğü, taban kalebodurlarda kabarma ve nemlenme olduğu, mutfak ve soğuk hava depoları kapılarının 90 derece açılmadığı, mutfak asma tavanlarının çoğu yerde ekli ve parçalı olması nedeniyle çoğu yerde tekrar elden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekilmişti.

Raporda özetle şu ifadelere yer verilmişti: "İnşaatta; bodrumda her iki yönde gelişi bulunan garaj ve mutfak drenaj sisteminin yetersiz olduğu, çevre düzenlemesinin iyi olmaması sonucu yağmur sularının göçükler oluşturduğu, yangın kapılarında hasar oluştuğu, konferans salonunda iç ve dış çökmeler olması sonucu yeniden yapım gerektiği tespitleri bulunuyor. Öte yandan tüm bina çevresinde ki dış andezit kaplamalarında izalasyon sorunu olduğu, çatılarda bulunan karoların kırık olup yağmur suları giderlerinin yeterli olmadığı, binada bulunan tüm kapı ve pencerenin yeniden elden geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Binada, sterilizasyon ünitesi cihazı ve pis su bağlantısı olmadığı, buharlı su yalıtımı için gider düşünülmediği gibi eksiklerin tespit edildiği açıklanmıştı." CİHAN
08 Temmuz 2015 14:38
DİĞER HABERLER