Hastaneler farklı oranda 'özürlü' raporu verdi; emekli maaşı 6 yıl sonra kesildi

Hastaneler farklı oranda 'özürlü' raporu verdi; emekli maaşı 6 yıl sonra kesildi
Kütahya'da bir vatandaşın yüzde 42 ile malulen emekli olduktan 6 yıl sonra özürlülük raporu iptal edilerek emekli aylığı kesildi.

Kütahya'da özel sektörde bekçilik, odacılık yapan 52 yaşındaki Mustafa Pamuk, 2009 yılında yüzde 42 özürlü raporuyla malulen emekli oldu. Daha sonra çeşitli dönemlerde verilen raporlarda Pamuk'a yüzde 24'den yüzde 69'a kadar rapor verildi. En son verilen yüzde 36'lık raporla emekli aylığı kesilen Pamuk'a ayrıca 4 aylık borç çıkarıldı. Pamuk, şimdi bu borçları ödeyebileceği bir iş arıyor.

1988'den 2009'a kadar çeşitli işlerde çalıştığını belirten Mustafa Pamuk, 2009'da aldığı yüzde 42 özürlü raporuyla malulen emekli olduğunu, 2010 yılında Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yüzde 24 özürlü raporu verdiğini, Afyon Devlet Hastanesi'nden de yüzde 54 daimi ömür boyu rapor verildiğini söyledi. Pamuk, "Ben bu raporla 3 sene emekli maaşı aldım. Daha sonra beni heyete çağırdılar. Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, orada yüzde 36 rapor verdiler ve emekli maaşım iptal oldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi de yüzde 37 rapor verdi. Tekrar 2014 yılında işe girebilmek için rapor aldım. Orada yüzde 63 özürlü raporu verdiler. 1 yıl sonra 2015 yılının Ocak ayında tekrar rapor aldım yüzde 69, hemen 1 ay sonra tekrar heyete çağırdılar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi raporu yüzde 29'a düşürdü. Ben malulen emekliydim. Emekliliğim iptal oldu. Ben şu an iş istiyorum, 'yaşın geçmiş' diye iş vermiyorlar. Ben bu saatten sonra iş yapamıyorum. Ayrıca daha önceden aldığım 4 aylık emekli maaşımı geri istiyorlar. Benim bu borçları ödeme imkanım yok. Benim tek derdim şimdi bu borçları ödemek, bunun için iş istiyorum." dedi.

Bu konuda Kütahya milletvekillerine, il başkanlarına, ilçe başkanlarına derdini anlattığını fakat bütün kapıların yüzüne kapandığını aktaran Pamuk, şimdi ne yapacağını bilmediğini, yetkililerden iş konusunda destek olmasını istedi.

Verilen raporların yüzde 24'ten yüzde 69'a kadar değiştiğini belirten Pamuk, bu raporları hazırlayanlara da sitem etti. Pamuk, "Sağlık Bakanlığı'nın sağlık raporu kitapçığı Kütahya'da başka, Eskişehir'de başka, Afyonkarahisar'da başka mı? Bu suç bende mi, doktorlarda mı, sağlık kurulunda mı, bilmiyorum. Bunları öğrenmek istiyorum. Ben mağdur oldum, başkaları bari mağdur olmasın." ifadelerin kullandı.

Pamuk ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yüzde 69 özürlü raporu kartı da verdiklerini, bunun da elinden alınacağını vurguladı.

Mustafa Pamuk'un eşi Hacer Pamuk da, "Ben kendim çalışayım diyorum ama sağlık sorunlarımdan dolayı benim de çalışma durumum yok. Durumumuz çok kötü." dedi.

Mustafa Pamuk, sadece oğlunun aldığı asgari ücretle 50 metrekare bir evde 2 aile birlikte yaşadıklarını anlatarak, yetkililerin bu konuda yardımcı olmasını istiyor. CİHAN
30 Ağustos 2015 10:14
DİĞER HABERLER