Hayırsever sanayici aile, çocukluk hayalleri camiyi OSB'de yaptı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) hayırsever Uçurum ailesi tarafından İstanbul'daki Sultan Ahmet Camii'nden esinlenerek yaptırılan Arif Uçurum Camii törenle açıldı.

Türkiye'deki 290 OSB içinde büyüklük bakımından 5'inci sırada yer alan ve 34 bin çalışanın istihdam edildiği AOSB'de adı verilen caminin açılışında konuşan Oğuz Tekstil Onursal Başkanı Arif Uçurum, dünyanın en mutlu insanı olduğunu belirtti. Uçurum, "Kardeşlerim İsrafil ve Yusuf, OSB'de cami yaptırma fikrini söylediler. O anda ne kadar mutlu olduğumu tarif edemem. Cenab-ı Allah müsaade ederse böyle hayırlı işleri yapmaya devam edeceğiz. Allah bize birçok iş yapmayı nasip etti. Ama beni en çok mutlu eden hayır işleri oldu. Çünkü biz, bu ezanı, bu bayrağı ve bu vatanı çok seviyoruz." dedi.

Camiyi yaptıran Uçurum ailesinin şirketi olan Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum ise böyle bir eser yaptırmanın çocukluk hayalleri olduğunu kaydetti. "Bu hayallerimizi birebir nasip ettiği için ailem adına sonsuz şükrediyorum." diye devam eden Uçurum, sözlerine şöyle devam etti: "Bu projeyi düşündüğümüzde kardeşim Yusuf Bey ile Türkiye'de çok cami gezdik. Biraz da Sultan Ahmet Camii'ne benzeyen bu mimaride karar kıldık. Doğrusu güzel de oldu. Temelinden bitimine kadar buraya bir emanet gözüyle baktık. Hiçbir kalitesinden, malzemesinden ve işçiliğinden kaçınmadık. 'Şu da ucuz olsun demedik. Sadece halı fabrikası 'ithal yün kulunırsak biraz pahalı olur' demiş. Biz de 'koyunlarımızın yünü olsun. Bizim koyunların yünü bizce daha kalitelidir' dedik."

Görev başladıktan sonra ilk resmi açılışına katılan Adana'da gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Hayırlı bir açılışla başlamak nasip oldu. Bunun diğer hayırlı açılışlara vesile olacağına inanıyorum. Bu camide edilecek duaların, dileklerin Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu kutsal mekanın dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimizin de sıkıntılarından kurtulmasına vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Büyük de Adana'nın güzel insanlarıyla zenginleştiğini belirterek, hayırseverlikleri nedeniyle Uçurum ailesine ve caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Uçurum ailesinin hayırseverliği üzerinde duran AOSB Başkanı Bekir Sütcü ise sanayici olarak memlekete hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını bildirdi. Sütcü, şunları söyledi: "Sanayicilik yapmak, üretmek ve kazanmak elbette önemlidir. Ancak biz sanayicilik yaparken en iyi örnekleri sergilemek durumundayız. Biz memleketimizde işçinin alın terini zamanında vermek, yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmek, kurumlarımızı yönetmeliklere uygun hale getirmek ve nihayetinde kazandığımız parayı devleti, memleketi için harcamak gayesindeyiz. Uçurum ailesi de böyle bir örnek sergiledikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görevimiz bulunduğumuz topraklara borcumuzun olduğunu unutmamak, bu borcumuzu da devletimize hizmet ederek ödemektir."

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Talip Küçükcan, Tamer Dağlı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, İl Müftüsü Arif Gökçe, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanayiciler ve sanayi tesislerinin çalışanları katıldı.

4 Aralık 2013 günü temeli atılan cami, 20 bin metre kare arsa üzerine bir bodrum, zemin ve üst kat olmak üzere toplam 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip Arif Uçurum Camii'nde 3 bin 200 kişi içeride, 2 bin kişi de dışarıda olmak üzere 5 binden fazla kişi aynı anda ibadet edebilecek. CİHAN
04 Aralık 2015 16:34
DİĞER HABERLER