HDP'li Yüksekdağ: Başkanlık sistemiyle hırsızlığın istikrarını sağlayacaklar

HDP'li Yüksekdağ: Başkanlık sistemiyle hırsızlığın istikrarını sağlayacaklar
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kasdederek "Beyefendi o kadar haşmetli ki burnu o kadar havalarda ki Türkiye'nin istikrarının tek güvencesi sanki kendisi. Biz başkanlık hevesiyle neyin istikrarının sağlanmaya çalışıldığını çok iyi biliyoruz. Başkanlık sistemiyle hırsızlığın, yolsuzluğun, gasp etmenin, zorbalığın, zulmün ve inkarcı siyasetin istikrarını sağlamaya çalışıyorlar." dedi.

'KOLTUKLARDA DA SARAYDA DA RAHAT OTURAMAYACAKLAR'

DHP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partisinin Kayseri mitinginde konuştu. Konuşmasına miting için Cumhuriyet Meydanı'nın verilmemesi eleştirerek başlayan Yüksekdağ, "Bizlere men edilen alanları emeğimizle, özgürlüğümüzle, buradaki coşkumuzla aştık." dedi. HDP'nin barajı geçeceğini belirten Yüksekdağ, kendilerinden gasp etmeye çalıştıkları 60 milletvekili koltuğunu onlardan alacaklarını söyledi. Yüksekdağ şunları söyledi: "Bugüne kadar bizlere yoksulluğu, seçeneksizliği, zulmü ve sömürüyü dayatanlar bizim ağacımızın yeşilinden korktular. Ama bizler yeni Türkiye'yi bir orman gibi güçlü kılmak için yol açıktık. Her yerde buradaki duruşumuz gibi barışı ve kardeşliği inşa edeceğiz. Bakın siyasi iktidar halklarımızın yürüyüşü karşısında nasıl da telaşa kapıldılar. Bütün telaşları, HDP'nin barajı geçip onların gasp etmek istediği 60 milletvekili koltuğunu onlardan almasındandır. Ama bu zamana kadar olduğu gibi halkımızın siyasi iradesini gasp ederek o koltuklarda rahatça oturamayacaklar. Türkiye'den gasp ettikleri o koltuklarda onları oturtmayacağız. Koltuklarda da sarayda da rahat oturamayacaklar. Halkımızdan gasp ettikleri koltukları ve o sarayı onlardan alacağız. Çaldıklarına o makamları ve sarayları geri iade edecekler."

Türkiye'nin işçi mezarlığına dönüştürüldüğünü iddia eden Yüksekdağ, "HDP barajı yıkıp geçtiğinde işçilerin yaşadığı emeğiyle ve haklarıyla özgürleştiği bir Türkiye'yi hep birlikte oluşturacağız. Onların makam parasına harcadıkları trilyonlarca parayı ve onların 'çerez' parası yapıp yedikleri trilyonlarca lirayla işçiye güvence, işsize iş, kadına güvence, çocuğa süt yemek gelecek kazandırabiliriz." dedi.

'TÜRKİYE HALKLARININ DİKTATÖRLÜK SOPASIYLA YÖNETİLMESİNE ASLA VE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Başkanlık sistemiyle ilgili de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yüklenen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, bu sistemle hırsızlığın zorbalığın sağlanmaya çalışıldığını iddia etti. Yüksekdağ, "Bizler ne demiştik? 'Seni başkan yaptırmayacağız.' Yine diyoruz. Kimseyi başkan yaptırmayacağız. Bu halkların tepesine bir diktatörlük sultası kurulmasına, bu Türkiye halklarının diktatörlük sopasıyla yönetilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Diyor ki beyefendi; (Benim başkan olmamı istemeyenler Türkiye'nin istikrar kazanmasını istemiyorlar) Beyefendi o kadar haşmetli ki burnu o kadar havalarda ki Türkiye'nin istikrarının tek güvencesi sanki kendisi. Biz başkanlık hevesiyle neyin istikrarının sağlanmaya çalışıldığını çok iyi biliyoruz. Başkanlık sistemiyle hırsızlığın, yolsuzluğun, gasp etmenin, zorbalığın, zulmün ve inkarcı siyasetin istikrarını sağlamaya çalışıyorlar. Türkiye'nin istikrarının nereden geçer çok iyi biliyorsunuz. Barıştan, kardeşlikten, demokrasiden adaletten ve emekten geçer." diye konuştu.

'HDP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK İÇİN HER YERDE SALDIRILAR YAPILDI'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, güvenle yaşanması gereken seçim sürecine kurşunlar ve bombaların karıştığını belirterek "Siyasi iktidarın yönlendirdiği, HDP'yi baraj altında bırakma operasyonları gereğince her yerde saldırılar yapıldı." dedi.

Bu arada HDP'nin ilk defa miting yaptığı Kayseri'de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Özellikle miting alanında adeta kuş uçurtulmadı. Miting sonrası da alandan ayrılan partililer ile başka gruplar arasında çıkması muhtemel kavga nedeniyle yol boyunca önlemler üst düzeyde tutuldu. CİHAN
26 Mayıs 2015 17:59
DİĞER HABERLER