Hükümetten Genelkurmay açıklamasına uyarı

Hükümetten Genelkurmay açıklamasına uyarı
Darbe girişiminin planlayıcısı olduğu suçlamasıyla tutuklanan eski Hava Kuvvetleri komutanı orgeneral Akın Öztürk’le ilgili olarak Genelkurmay açıklamasında yer alan ifadeler Hükümette rahatsızlık oluşturduğu iddia edildi.

Darbe girişiminin planlayıcısı olduğu suçlamasıyla tutuklanan eski Hava Kuvvetleri komutanı orgeneral Akın Öztürk’le ilgili olarak Genelkurmay açıklamasında yer alan ifadenin hükümet kanadında rahatsızlığa neden olduğu ve muhataplara, “Bir tanıklığınız varsa bunu soruşturmayı yapan savcılara, mahkemelere iletebilirsiniz” dendiği öne sürüldü.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in haberine göre  Öztürk,“Askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp yönettiğini bilmem” diyerek suçlamaları reddetmişti. Öztürk, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı durumuna şahit olarak göstermiş, kendisine sorulmasını istemişti.

Tutuklanan Öztürk’ün gözaltında şiddet gördüğüne ilişkin görüntüler basına yansırken, TSK’nın internet sitesinden dün yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın Öztürk’ü arayarak destek istediği belirtilmişti. Ancak açıklama yine de Öztürk’ün darbe girişiminde rol alıp almadığına ilişkin bir hüküm içermiyordu.

Açıklamanın başbakanlıkta rahatsızlık uyandırdığı daha önce kulislere yansımıştı.

‘Kamuoyunu etkilemeyin’

 Hükümet  Öztürk’le ilgili açıklamanın ‘darbecilerin safında olmadığı’ yönünde algılandığı gerekçesiyle rahatsızlığını genelkurmay başkanlığına da iletti. Buna göre, “Öztürk, iznini erken kesip Ankara’ya dönmüş. Başka bir yere değil, doğrudan darbenin yönetim karargâhına dönüşen Akıncı Üssü’ne geçmiş. Damadının başında olduğu filo işin içinde. Savcılık bütün bunları değerlendirerek bir soruşturma yürütüyor. Hâkim bir karar vermiş. Bütün bunlara karşın Öztürk’ün lehine olduğuna inandığınız bir bilgiyse gidin soruşturmayı sürdüren savcılığa verin. Tanıklık edin. Basın açıklaması yaparak kamuoyunu yanlış yönlendirmeyin…” dendi.
23 Temmuz 2016 15:55
DİĞER HABERLER