Hüseyin Çelik'ten Erdoğan'a eleştiri

Hüseyin Çelik'ten Erdoğan'a eleştiri
CNN Türk’te programa katılan, AKP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Erdoğan'a eleştirilerde bulundu.
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programına katılan AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik gündemdeki Bülent Arınç-Melih Gökçek arasındaki gerilimi yorumladı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı.İşte Hüseyin Çelik'in o açıklamaları...

Hüseyin Çelik'te Erdoğan'a eleştiri | Samanyolu Haber


Hüseyin Çelik Arınç- Gökçek ve Arınç- Erdoğan Kavgası ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çelik Erdoğan’ın bize öğrettiği bir şey vardı. Kendi iç meselemizi çarşıda pazarda medya konuşmayacağız.

Bizde bunu sıkı sıkıya bağlıydık.  Sayın  Cumhurbaşkanı  bu olayı medyanın önünde başlatan kişi oldu. Şimdi gömleğin üst düğmesini yanlış iliklerseniz aşağıya kadar yanlış gelir. Şunu anlarım iktidarda CHP ve veya MHP olsaydı var.

Cumhurbaşkanı bunlarla uzlaşamadı bunu halktan aldığı destekle açıklayabilir. Ama bugün iktidardaki partinin kurucusu kendisindir. Hükümet’in başına kendisinin isteği getirilen Davutoğlu var. Kimse kendisini kandırmasın Erdoğan istemeseydi Davutoğlu Genel Başkan olamazdı. Hal böyle Erdoğan karşı çıktığı itirazlarını medya önünde açıklayınca, Hükümet’ten de açıklama geldi.

Ben sayın Arınç'ın yerinde olsaydım şöyle derdim;

Sayın Cumhurbaşkanı'nın eleştirileri ve endişeleri tarafımızdan değerlendirilecektir. En fazla belki şunu söylerdim, keşke Sayın cumhurbaşkanımız bunları kamuoyu ile değil Sayın Başbakanımız ile paylaşsaydı deyip orada bırakabilirdi. Ama tabi herkesin bir ifade biçimi var kendisine göre.

Diğer yandan Gökçek'in sözleri ve Sayın Arınç'ın yanıtları bizim camiamızı ve kamuoyunu çok yadırgadığı ve alışık olmadığı şeylerdi. Sayın Başbakan doğru zamanda müdahale etmiştir.

Hangisi haklı diye soruylarlar. Burada mahkeme kuracak değilim. Ama kardeş kavgasında taraf tutmak kavganın körüklenmesi, fitnenin devam etmesi anlamına gelir. Sonuçta AK Parti meleklerden oluşan bir topluluk değil, insanlardan oluşan bir topluluk.

28 Mart 2015 11:01
DİĞER HABERLER