İftira at mesleğe geri dön

İftira at mesleğe geri dön
Kırklareli’nde öldürülen gazeteci Haydar Meriç olayındaki kumpas deşifre oldu. Cinayetle ilgili ifade veren eski polis İbrahim Güneş, mesleğe geri dönebilmesi için amirlerinin baskısı ve vaatleri karşılığında Cemaat’e yakın polislere iftira attığını itiraf etti
Gazeteci Haydar Meriç cinayetini suçsuz isimlere yıkma çabası, eski polis İbrahim Güneş'in ifadesiyle deşifre oldu. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görev yapan ve bir süre mahkeme kararıyla Haydar Meriç'i dinleyen polis İbrahim Güneş, ilk ifadesini geri çekti. 

SÖZ VERDİLER AMA TUTMADILAR

İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde yeniden ifade verdi. İlk verdiği ifadede bazı çıkarları karşılığında cinayetle sorumlu tutulan polisleri suçlayan Güneş, kendisine verilen sözler ve vaatler tutulmayınca ifadesini değiştirdi.İbrahim Güneş, kendisine cinayetle ilgili ‘Hizmet'ten olduğu düşünülen polisleri suçlaması halinde meslekten çıkarılmayacağı sözü' verildiğini, ancak bu sözün tutulmadığını itiraf etti. 

REFERANSI ENGİN DİNÇ 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek yeniden ifade veren Güneş, “Şubat 2015 tarihinde meslekten ihraç edildim. İhraç edildikten sonra bir daha da İbrahim Çıldır'ın yanına gitmedim. Şube müdürlüğümüz de Haydar Meriç konusunda diğer arkadaşlar gibi ifade verirken suçu hep Şube Müdürümüz İbrahim Şimşek'in üzerine atmıştım. Ben bu ifademi mesleğe geri dönebilme vaadiyle vermiştim. Verdiğim bu ifademin geçersiz sayılmasını talep ediyorum” dedi.

İbrahim Güneş, o dönem Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan İbrahim Çıldır'ın kendisini oyuna getirdiğini belirtti. Çıldır'ın kendisine Engin Dinç'i referans göstererek, “İstenilen yönde ifade verirsen, mesleğe geri dönmeni sağlayacağım” dediğini beyan etti. 

28 Haziran 2016 08:03
DİĞER HABERLER