"İpsala Çeltik Üreticileri Birliği" dayanışma yemeği

"İpsala Çeltik Üreticileri Birliği" dayanışma yemeği düzenledi
EDİRNE (A.A) - "İpsala Çeltik Üreticileri Birliği" dayanışma yemeği düzenlendi.
     İpsala Kaymakamı ve Çeltik Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Gürbüz, DSİ sosyal tesislerinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, pirinçte ürün çeşitliliğinin önemli olduğunu söyledi.
     İpsalanın pirinçte dünya çapında bir marka olduğunu belirten Gürbüz, "İpsala denince sadece pirincin üretildiği değil, pirincin her çeşidinin üretildiği bir yer akla gelmeli ki gerçek anlamda bir marka olalım. Geçen yıl pirincin fiyatı Edirnede belirlenerek, Edirnenin pirinçte önemi ortaya çıktı. Bu çalışmayı gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerine teşekkür ederim. Trakya Tarım Araştırma Enstitüsü yaptığı çalışmalarla pirinçte Türkiyeyi dışarı bağımlılıktan kurtarıp yurt dışına tohum satan ülke haline getirdiler, onlara ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.
    
     -"Tüketiciler yerli pirinç tüketmeli"
    
     İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman da pirincin tarım ürünleri içerisindeki en maliyetli ürün olduğunu söyledi.
     Çeltik üreticisinin alın terinin karşılığını alamadığını savunan Kerman, şunları anlattı:
     "Bunlardan son zamandaki en önemli sorunlardan biri elektrik borçlarıdır. Buradan çözüm önerisi olarak mazot kartları gibi, harman vadeli elektrik kartları, bankalar tarafından çıkartılarak, faizsiz ödeme yapılma imkanı sağlanabilir. Ayrıca son zamanda gündemde olan GDOlu pirinç olayları, hem tüketicileri hem de üreticileri etkilemektedir. Buradan pirinç tüketicilerine sesleniyorum. Bizim ürettiğimiz pirinçlerde GDO yoktur, tüketiciler yerli pirinç tüketmeliler."
     Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise İpsala pirincinin markalaşma başvurusunun 1 ay içinde tamamlanacağı kaydetti.
     Toplantıya, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Necmi Beşer, Edirne Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erken, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Çevre Tarımsal Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri, muhtarlar, çeltik üreticileri katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Aliş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
15 Mayıs 2013 15:10
DİĞER HABERLER