İşçi Partisi'nin hükümete desteği kaldığı yerden devam ediyor

İşçi Partisi'nin hükümete desteği kaldığı yerden devam ediyor
HSYK seçimlerine sayılı günler kala Perinçek'in İşçi Partisi'nden Hükümet'in desteklediği Yargıda Birlik Platformu'nun adaylarına tam destek geldi.

HSYK seçimlerine sayılı günler kala Perinçek'in İşçi Partisi'nden Hükümet'in desteklediği Yargıda Birlik Platformu'nun adaylarına tam destek geldi.

Ergenekon yöneticisi olmaktan yargılanan Doğu Perinçek'in lideri olduğu İşçi Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Ulusal Kanal'a konuşan Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden HSYK seçimlerinde Yargıda Birlik Platformu adaylarına destek çağrısı yaptı. 

Savcı Özden, Ulusal Kanal'da yaptığı açıklamada HSYK seçimlerine katılacak diğer adaylara da üstü örtülü uyarı yaptı. Savcı Özden'in açıklamaları Hükümet HSYK seçimlerinde Doğu Perinçek'in başkanı olduğu İşçi Partisi ile işbirliği yapıyor yorumlarına sebep oldu. 

İşte Savcı Özden'in Ulusal Kanal'da yaptığı o açıklamalar:

"Bu zümre yargıda haksız ve hukuksuz atamalarla hak etmeyenleri haketmedikleri bir yere getirerek yargıya olan güveni yüzde 20'lerin altına düşürmüşlerse, yargının itibarını ayaklar altına almışlarsa, buna karşı birlik ve beraber olalım diyoruz"

"Yargıda Birlik Platformu ile malum yapı arasında geçecek bir seçimdir. Eğer yine şahsi ikbal peşinde koşarak, yani bir kişiyi çıkaralım o şöyle olsun gibi hesapla hareket edersek aynı şeyin başımıza gelme ihtinmali güçlüdür. Ancak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Arkadaşlarımızla tekrar görüşeceğiz. Bu zulme son diyeceğiz. Bir zümrenin hakimiyetine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Ya zalimden ve zulümden yana olacaklar, beraber hareket edecekler, saflarını ona göre belirleyecekler. Ya da çoğulcu ve demokrat bir yargı yönetimi istiyorlarsa Yargıda Birlik Platformu ile olacaklar."

Polislere operasyonun arkasında da Perinçek parmağı!

22 Temmuz ve sonrasında polislere düzenlenen operasyon sonrası açıklama yapan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, gözaltı listelerini Hükümet'e kendilerinin verdiğini iddia etmişti. 

Sulh ceza hâkimlerinin tutuklamada referans aldığı müfettiş raporunun da Perinçek’e yakınlığı ile tanınan Selim Kutkan’ın imzası olduğu ortaya çıkmıştı.

Bugün Gazetesi

26 Eylül 2014 20:57
DİĞER HABERLER