İzmitte atık yağlar için sitelere konteyner

İzmitte atık yağlar için sitelere konteyner yerleştirildi
KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi tarafından vatandaşların atık yağlarını dökmesi için kentteki sitelere konteynerler yerleştirildi.
     İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin yaklaşık 5 yıldır kentteki atık yağları topladığını hatırlatarak, bu alanda örnek çalışmalar yaptıklarını ve atık yağları ekonomiye kazandıran ilk belediyelerden olduklarını kaydetti.
     İzmitte ayda ortalama 500-600 litre atık yağ topladıklarına dikkati çeken Açıkgöz, belirlenen adreslere giderek vatandaşın biriken atık yağlarını topladıklarını anlattı.
     Açıkgöz, yeni başlattıkları uygulama ile güvenlikli sitelerde atık yağların toplanacağı konteynerler yerleştirdiklerini belirterek, Vatandaşlar yağları buraya bırakacaklar. Bizler de belirli günlerde konteynerleri alacağız. Böylelikle evlerden toplanan atık yağ miktarında da önemli bir artış olacaktır ifadesini kullandı.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğanın atık yağların toplanarak ekonomiye geri kazandırılmasına büyük önem verdiğini vurgulayan Açıkgöz, şunları kaydetti:
     Hedefimiz, yeni uygulamayı kentin dört bir yanına yaymaktır. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Gayemiz, atık yağların bir gramının bile lavaboya dökülmesinin önüne geçilmesidir.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Atakan Çelik
25 Mart 2013 13:00
DİĞER HABERLER