Kadir Has Üniversitesi UNESCO Kürsüsü yeni katılımcılarla güç kazandı

Kadir Has Üniversitesi ve UNESCO işbirliğiyle kurulan Kadir Has UNESCO Kürsüsü, yeni katılımcılarla ortaklık anlaşması imzaladı. İmza töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Türkiye'de kurumlar arası işbirliğine dayanan bir kürsü. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Farklı kurumların kimliklerini bir kenara atarak yada geri çekilerek ortak iş yapmaları çok zor bir şeydir. Bu kürsü başından beri ortak işbirliğine dayalı olarak kuruldu." dedi.

Kadir Has Üniversitesi ve UNESCO tarafından Türkiye'deki kültür ve tarihi alanların korunması, dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurulan Kadir Has UNESCO Kürsüsü yeni ortaklarla güçlendi. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde düzenlenen törende kürsüye destek vermek amacıyla Bilkom ve Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile ortaklık anlaşması imzalandı. Törene Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın, Kadir Has UNESO Kürsüsü Başkanı Yonca Kösebay Erkan, Bilkom AŞ. Pazarlama İletişimi Müdürü Azade Çerkezoğlu Çavuş, Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege ile davetliler katıldı.

İmza töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın, kürsünün sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden katılımcılara açık olduğunu ifade etti. Aydın, "Bu kürsü bizim için çok şey ifade ediyor. Bir kere kültürün içinde yaşıyoruz zaten. Kültürün tarihiyle moderniyle her yönüyle ilgileniyoruz. Bu kürsü uluslararası bir faaliyetin bir parçası sadece UNESCO'nun değil Alman Arkeoloji Enstitüsü gibi kuruluşlar işin içine girince uluslararası bir yapıya bürünüyor. Elbette ki kürsünün önceliği Türkiye'deki miras alanları ama Türkiye'nin dışından da ilgi gelmeye başladı. Bu kürsü yeni medyayı işin içine alıyor bence bu çok önemli. Aslında bir şey yapmak istiyorsanız yeni medyada yapmalısınız. Ekipte mühendislerde var iletişimciler de var doğrudan kültür çalışan insanlar ve mimarlarda var. Akademik taraftan da baktığınızda çok disiplinli bir çalışma. Buda Türkiye'de olan bir şey değildir, nadirdir ve zor olan bir şeydir. Daha da zoru Türkiye'de kurumlar arası işbirliğine dayanan bir kürsü. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz farklı kurumların kimliklerini bir kenara atarak yada geri çekilerek ortak iş yapmaları çok zor bir şeydir. Bu kürsü başından beri ortak işbirliğine dayalı olarak kuruldu. Proje teklif verilirken de merkezi ortaklar belliydi neler yapacaklarını hepimiz biliyorduk. Dolayısıyla en başından itibaren kurumlar arası bir yapı olarak ortaya çıktı. Gelinen noktada kürsü çok yeni mevcut ortaklara iki yeni ortak daha eklendi. Bu herkese açık bir kürsü Türkiye'den ve yurt dışından kürsüyle işbirliği yapmak isteyen her türlü kurumun kabul edileceği bir yapısı var. Enteresan yanı da ilginç ortaklar var işin içinde. Şirketler, üniversiteler, vakıflar var." diye konuşu.

Törende söz alan Bilkom AŞ. Pazarlama İletişimi Müdürü Azade Çerkezoğlu Çavuş da "Bu çalışma bize ayrı bir haz verecek. Kültürel mirasın bir şekilde korunması, mesajın yeni nesillere iletilmesi konusunda çorbada bir tuzumuz olduysa ne mutlu bize." şeklinde konuştu.

Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege ise, "Dernek kurucu üyelerimiz ve dernek üyelerimizle beraber bundan beş sene evvel derneğimizi kurarken amaçlarımız, hedeflerimizde üniversitelerimizde böyle bir kürsünün kurulmasıyla uğraşmak diye bir maddemiz vardı bunu biz daha hocalarımız bu konulara girmemişken düşünmüştük. Ben sevgili hocama ve rektörümüze çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN
15 Nisan 2015 12:31
DİĞER HABERLER