Kadirov'un iddiası: Türkiye IŞİD'le mücadele değil, ticaret yapıyor

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Türkiye'nin IŞİD ile mücadele etmediğini tam tersine terör örgütü ile ticaret yaptığını iddia etti.

Türkiye'nin Rusya'nın Su-24 uçağını düşürdükten açıklama yapan Kadirov, Ankara'nın uzun süre pişman olacağını söylemişti. Çeçen lider, bu kez Türkiye'nin IŞİD ile ticaret yaptığını iddia etti. İnstagram hesabından açıklama yapan Kadirov, Türk basını ve sosyal ağ kullanıcıların Türkiye'nin Çeçen halkına yardım ettiğini yazdığını söyledi. Kadirov, "Türkiye, Çeçenistan ve benim halkıma nerede, ne zaman ve nasıl yardım yaptı gösterin. En azından bir okul, hastane, cami veya anaokulu bedavadan yapıldığını gösterin." diye konuştu. Kadirov, "Evet, Vahhabilere, teröristlere yardım ettiniz, para topladınız. Udogovları, Umarovları ve Basayevleri iyileştirdiniz. Onların uzantıları terör eylemi yaparak Çeçen halkını yok ediyordu. Bu mu yardımınız?" dedi.

Türkiye'nin terörist hazırlama ve Suriye'ye gönderme merkezi haline geldiğini iddia eden Kadirov, "Bütün dünyadan gelen teröristler Türkiye üzerinden oraya gidiyor. Türkiye IŞİD ile mücadele etmiyor, onunla ticaret yapıyor, petrol alıyor ve binlerce Müslümanı öldüren İslam düşmanlarını finanse ediyor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE YÖNETİMİ İSLAM TOPLUMU VE ÜLKELERİNİ YOK ETMEYE YARDIM EDİYOR"

Rusya'da 30 milyon Müslümanın yaşadığını belirten Kadirov, Türkiye'nin düşürdü uçağın ve pilotların kendilerinden biri olduğunu söyledi. Kadirov, "Rusya'da milyonlarca Müslümanın yaşadığını biliyordunuz. ABD ve Batı'nın emrine uyarak uçağı düşürdünüz ve IŞİD'e karşı savaşan pilotu öldürdünüz?" dedi.

Türkiye'nin de izni dahilinde Batı'nın Irak, Suriya ve Libya'yı yok ettiğini söyleyen Kadirv, "Peki, şimdi söyleyin beni İslam karşıtı olarak suçlamanızın sebebi ne? Ben İslam savunucusuyum. Ama Türkiye yönetimi İslam toplumu ve ülkelerini yok etmeye yardım ediyor. Uyanın!" diye ekledi. CİHAN
28 Kasım 2015 18:08
DİĞER HABERLER