Kamudaki kılık kıyafet yönetmeliğine tepki

Kamudaki kılık kıyafet yönetmeliğine tepki -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: 18 Mart Pazartesi gününden itibaren bu yönetmeliği yok sayacağız ve sivil kıyafetlerle itaatsizlik eylemine başlayacağız
UŞAK (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 18 Mart Pazartesi gününden itibaren kamuda kılık kıyafet yönetmeliğini yok sayacağız ve sivil kıyafetlerle itaatsizlik eylemine başlayacağız dedi.
     Gündoğdu, Memur-Sen Uşak Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Kamudaki Kılık Kıyafet Yönetmeliğini eleştirerek, bu yönetmeliğin değiştirilmesi için başlatıkları kampanyada 12 milyon 300 bin imza topladıklarını söyledi.
     Söz konusu imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelike teslim ettiklerini belirten Gündoğdu, kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması gerektiğini bildirdi.
     Gündoğdu, bazı sendikaların başörtüsü sorununa destek olmaktan kaçındıklarını savunarak, şöyle konuştu:
     Memur-Sen olarak, demokrasi ve başörtüsünü sorun olmaktan çıkarmak istiyoruz. Kamuda kadına, giyeceği kıyafet konusunda özgürlük tanınmıyor, neredeyse ayakkabı numarasına kadar karışılıyor. Bu yönetmelik ucubedir. Böyle bir uygulama insan haklarına aykırıdır. Siyasette, çalışma hayatında, kamuda, her alanda kadınlar aleyhine eşitsizlik ve adaletsizlik var. 18 Mart Pazartesi gününden itibaren bu yönetmeliği yok sayacağız ve sivil kıyafetlerle itaatsizlik eylemine başlayacağız.
     Gündoğdu, hükümetin bu imzaları dikkate alıp yönetmeliği değiştirmesini istediklerini anlatarak, söz konusu yönetmeliğin, başörtülü kızların memuriyete girmesini engellediğini ifade etti.
     Memuriyet şartlarında yasaya göre böyle bir engelin bulunmadığına vurgu yapan Gündoğdu, Bu, illegal bir yapılanmanın sonucudur. O illegal yapılanmayı yapanlar, zaten bu milletin hassasiyetlerine hiç saygı göstermediler. Bazı sendikalar, sorunu hükümetin çözmesini ve kendilerinin daha sonra destek olacağını söylüyor. Hükümet bu sorunu çözdükten sonra zaten sizin desteğinize ihtiyaç kalmayacak diye konuştu.
     Gündoğdu, Türkiyenin yeni, sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu, siyasi partilerin de seçim öncesi millete sivil anayasa sözü verdiklerini dile getirerek, bu konuda çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Murat Paksoy
16 Mart 2013 19:39
DİĞER HABERLER