Kars için Andorra Prensliği'ne koşacak

Kars için Andorra Prensliği'ne koşacak
Bugüne kadar dünyanın farklı coğrafyalarında insanın fiziksel ve zihinsel sınırlarını zorlayan, aralarında 250 km'lik dört çöl yarışının bulunduğu ultra maratonu tamamlamış olan iş adamı Devrim Celal, İspanya ile Fransa arasında Doğu Pirene Sıradağları arasında kurulu Andorra Prensliği Ultra yarışlarında Kars için koşacak.

Andorra Ultra yarışının 112 km'lik mitic parkurunu hiç durmadan koşacak olan Celal, bitiş çizgisine vardığı noktada prensliğin en yüksek tepesi olan 2 bin 942m'lik Comapedrosa zirvesini ziyaret etmiş ve ülkenin etrafında tam bir daire çizmiş olacak.

Bugüne kadar koştuğu her yarışta amacına ve çalışmalarına inandığı organizasyonlar için çeşitli kampanyalar yürütmüş olan Celal, Andorra Ultra'da 'insanların, doğanın korunmasından en az yaban hayat kadar fayda sağladıkları bir dünya' vizyonu ile hareket eden Kars Kuzey Doğa Derneği'nin doğa koruma, ekolojik araştırma ve yaban hayatı rehabilitasyon projelerini desteklemek üzere kaynak yaratmayı amaçlıyor.

DÜNYANIN EN ZORLU YÜKSEK İRTİFA ULTRA MARATONU

26 Haziran Cuma gece yarısı Ordino şehir merkezinde başlayacak yarışa katılacak atletler için 10 adet yardım istasyonu kurulacak, zorlu Mitic parkuru, deniz seviyesinden ortalama 2 bin 48m yüksekliğe sahip.

Yiyeceği ve içeceği herşeyi sırtında taşıyarak, her biri 250 km uzunluğunda 4 zorlu çöl maratonunu tamamlamış dünyadaki 13. kişi olan Devrim Celal, koştuğu her yarışta çalışmalarına inandığı bir dernek için fayda sağlayacak kampanyalar yürütmüş. Celal, 25-28 Haziran tarihleri arasında koşacağı Andorra Ultra yarışında, Kars-Iğdır-Ardahan-Ağrı serhat illerimizde doğal hayatı koruma, ekolojik araştırma ve yaban hayatı rehabililitasyon çalışmaları yürüten Kuzey Doğa Derneği için kaynak sağlamayı amaçlıyor.

Bugüne kadar, Sarıkamış-Posof arasında 162 km uzunluğunda ve 28,000 hektar büyüklüğünde bir alanın 'Muhafaza Ormanı' ve Türkiye'nin ilk yaban hayat koridoru ilan edilmesini sağlamış, halihazırda koridor boyunca yaban hayatı koruma ve araştırma çalışmaları yapmakta olan, Kafkas Üniversitesi işbirliği ile 'Kars Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nin' kurulmasında büyük emeği geçmiş ve yine bölgede sayısız çok değerli doğa koruma projeleri yürüten Kuzey Doğa Derneği'ni yakından takip eden Celal, Andorra Ultra yarışı kapsamında başlattığı iletişim ve bağış kampanyaları ile Türkiye'nin geleceği için derneğin projelerine katlı sağlamayı hedefliyor.

Bu sene ilk kez Andorra Ultra maratonunu koşacak olan Celal şöyle konuştu: "Andorra Ultra, doğal güzellikleri yanında parkur üzerinde hızla katedilmesi gereken iniş çıkışları ile teknik olarak oldukça zorlu bir yarış. Dünyanın farklı ülkelerinden gelecek sporcularla bu deneyimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum."dedi.

34 farklı ülkeden atletlerin katılım ile Andorra Prensliği'nde gerçekleşecek yarışlarla ilgili heyecanını dile getiren Andorra Ultra Direktörü Gerard Martines, "Ülkemizin dağlarını keşfetmek için dünyanın çok farklı bölgelerinden Andorra'ya gelen atletleri ağırlamak bizim için bir onur" ifadelerini kullandı.

Andorra Ultra antremanlarına hızla devam eden Celal, yarış kapsamında KuzeyDoğa derneği için başlattığı bilinçlendirme ve kaynak geliştirme kampanyasına destek olmanın çok kolay olduğunu ifade etti.

28 Haziran'da Andorra Ultra bitiş çizgisinde son bulacak kampanyaya destek vermek için, http://www.gofundme.com/turkeyswildlife site üzerinden bağış alınacak.

DEVRİM CELAL HAKKINDA

1970 doğumlu Kıbrıslı iş adamı. Yale Üniversitesi'nden MBA derecesini aldıktan sonra A.T. Kearney, Sapient Nitro ve Lansdowne Corporate Finance'de dijital stratejiden kurumsal finansa farklı konularda uzun süre yöneticilik yaptı. 2003'te Kıbrıs'a taşınana kadar düzenli olarak Londra, İstanbul ve San Diego maratonlarını koşmuş olan Devrim, bu tarihten sonra 42 km artık kendi için yeterli olmadığından, bu hobisini 50 km'den başlayan ultra-maratonlara katılarak bir sonraki seviyeye taşımaya karar verdi.

Her biri 250 km olan ve dünyanın en zorlu coğrafyaları olarak da bilinen Şili'de Atakama, Çin'de Gobi, Mısır'da Sahara çöllerini ve Antartika'yı koştu. 9 ay, 1000 km sonra 2011'de dünyada 4 Çöl Yarışını (4 Deserts Challenge) art arda tamamlamış 13. insan olarak kayıtlara geçti.
CİHAN
27 Nisan 2015 18:07
DİĞER HABERLER