Kayyımlara dört ayrı suç duyurusu

Kayyımlara dört ayrı suç duyurusu
İpek ailesinin avukatları 4 ayrı suç duyurusunda bulundu. Evi ablukaya alan güvenlikçiler, zorbalığa müdahale etmeyen polisler, eve gizlice girip çekim yapan kayyım Hasan Ölçer ve Ankara'daki eve baskın düzenleyen kayyımlar şikayet edildi.

Koza İpek Grubu'na hukuksuz şekilde atanan kayyımların yaptığı zulme karşı avukatlar harekete geçti.

Özgür Düşünce'den Cihan Acar'ın haberine göre, Ankara ve İstanbul'daki evlere baskın yapan güvenlik görevlileri ve kayyımlar hakkında 2'si Ankara, 2'si İstanbul olmak üzere 4 suç duyurusunda bulunuldu.

KONUT DOKUNULMAZLIĞINI İHLAL
İpek ailesinin avukatı Bilal Çalışır'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda BİNSAT Güvenlik Şirketi elemanı Hikmet Karabağ'dan konut dokunulmazlığını ihlal, şantaj, kişilerin huzur ve sükununu bozma gibi suçlardan şikayetçi oldu. Kayyımdan talimat aldığını söyleyen Karabağ önceki gün İpek ailesinin Bebek'te bulunan evinin önüne gelerek aracını garaj kapısının önüne çekip içeriye kimsenin girişine izin vermemişti.

POLİSLER ZULME SESSİZ KALDI
Yaşanan olaya ilişkin avukatlar emniyetin konuya ilgisiz kalmasını da yargıya taşıdı. Avukatlar eve gelen güvenlik görevlilerine işlem yapmayan İstanbul Etiler Polis Karakolu memurları ve yetkilileri hakkında, 'Dilekçe hakkının kullanılmasının engellenmesi, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma' suçlarından şikayetçi oldu.

EVE GİRİP GİZLİ ÇEKİM YAPTILAR
Suç duyurularından birisi kayyım Hasan Ölçer'in Bebek'teki eve gelip gizlice girmesi ile ilgili oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyusu ile ilgili bilgi veren Avukat Bilal Çalışır, "Adam kimseye sormadan gelip konuta girmiş. Tüm odaları çekmiş, ayrıca onları ATV'ye vermiş. Onlar da haber yapıyorlar. Bu resmen haneye tecavüz. Bu konuda gerekli suç duyuruları yapıldı" şeklinde konuştu.

HANEYE TECAVÜZ SUÇU
Bir diğer suç duyurusu da geçtiğimiz salı günü Ankara İncek'teki eve yapılan baskın ile ilgili oldu. Kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş, mahkeme kararı olmadan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in İncek'teki evine girerek, evin boşaltılmasını istedi. Ailenin avukatları İncek Polis Merkezi Amirliği'ne giderek kayyımlar hakkında 'haneye tecavüz', 'tehdit' ve 'hakaret' iddiasıyla şikayetçi oldu.

13 Şubat 2016 12:19
DİĞER HABERLER