Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon konusunda yüzde 60’lık blokun her zaman kendisinin 'ilk tercihi' olduğunu söyledi.
Dün akşam Karaşarlılar Derneği’nin verdiği iftara katılan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. Kendisine “Yeni Meclis Başkanı’ndan bir beklentiniz var mı?” sorusu yöneltilen Kılıçdaroğlu, “Seçildikten sonra bir konuşma yaptı. Tarafsız davranacağına dair söz verdi. O sözü tuttuğu sürece zaten herhangi bir sorunumuz olmaz.” dedi. “Koalisyon konusunda hala yüzde 60’lık blok tercihiniz ilk tercih midir?” sorusuna da “Her zaman ilk tercihimizdir.” şeklinde cevap verdi.
 
SURİYE’DE ULUSLARARASI DENGELER DİKKATE ALINMALI
 
Ardından Suriye sınırındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmesi sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Suriye konusunda çok dikkatli adımlar atılması gerektiği düşüncesindeyim. Özellikle bu konuda askerlerin daha dikkatli olması lazım. Uluslararası dengelerin çok iyi okunması gerekiyor. Suriye demek tek başına bir devlet değil. Suriye demek aynı zamanda İran demektir, Rusya demektir, Avrupa Birliği demektir. Arap Ligi demektir. Bütün bu uluslararası dengeler dikkate alınmadan Suriye konusunda yanlış bir adım atılmasının maliyeti bize çok ağır olur.”
 
ŞAFAK PAVEY’İN YERİNE BAŞKA BİR KADIN GELECEK
 
Son olarak CHP grubu tarafından Meclis Başkanvekili olarak belirlen Şafak Pavey’in yerine bir başka ismin gelip gelmeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, “Yerine bir başka kadın arkadaşımız gelecek parti meclisinde.” diye kaydetti.
 
CİHAN
04 Temmuz 2015 13:29
DİĞER HABERLER