Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında çarpıcı koalisyon yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında çarpıcı koalisyon yorumu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi.

AKP ile yapılan koalisyon görüşmeleriyle ilgili bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, " Koalisyonu yapacak partilerin birbirine güvenmesi lazım. Belli başlıklar altında görüşlerimiz soruluyor, biz bunları aktarıyoruz. " dedi

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NU AÇIKLAMALARI

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Seçimden çıktık. Milli iradeye saygılıyız. Bunu söylemek ayrı milli iradenin gereğini yapmak ayrı. Biz yine sorumlu bir parti olarak parti meclisimizde koalisyon ilkelerimizi açıkladık. Bunlar evrensel ilkeler. Bu ilkeler yara almıştı ve Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıyaydı. 5 temel sorun alanı var. Dış politika, ekonomi, eğitim, anayasa, Kürt sorunu. Bunlar Türkiye’nin çözemediği 5 temel sorun. Biz bunları yapabilirsek, bu hükümetin 4 yıl olması, sorunu çözebilmesi için, koalisyonu yapacak partilerin birbirine güvenmesi lazım. Belli başlıklar altında görüşlerimiz soruluyor, biz bunları aktarıyoruz. Sayın Davutoğlu’na görev verilmiş. Böyle bir süreç işliyor. MHP ile de diğer partilerle de görüşülsün. Bizim açımızdan sorun yok. ‘CHP erken seçimden kaçıyor’ diye yorum yapıyorlar. Neden kaçalım erken seçimden? Bu sorunlar koalisyonla çözülemezse, yarın tek başına bir iktidar geldiğinde çözülmesi çok daha zor olacak. Bu maliyeti bu ülkenin insanlarının sırtına vuramayız. Seçim maliyeti çıkacak, kim ödeyecek onları?


Sağlıklı işleyen bir demokraside Cumhurbaşkanı’nın bir görevi vardır. Hükümeti kurma görevi verilmiştir. Ondan sonrasında karışmaz. Kurulmazsa görev iade edilir. Ya arkadaş sen başbakan mısın cumhurbaşkanı mısın? Başbakan’ın görev alanına neden müdahale ediyorsun? Başbakan Davutoğlu, samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı’nda oturan kişi izin vermiyor.Ortalığı karıştırıyor. Çin’e gidiyor, Endonezya’ya Türkiye’nin içişleriyle konuşuyor. Konuştuğu alanlar Başbakan’ın görev alanları. Sabah akşam neden konuşuyorsun sen arkadaş? Bütün sorunların kaynağı oldu. Kendi iktidar, pozisyonu, koltuğu için ülkeyi ateşe atmak. Ülkeyi düşün. Şehitlerimiz geliyor. Hiç düşünüyor mu şehitlerimizi? 13 yıl ülkeyi yönettin. Ne oldu da ülke bu hale geldi? Tüm bunları düşünmüyor, yarın kalkacak CHP’yi suçlayacak. Adım gibi biliyorum. Beyefendi hiçbir eleştiriyi kabul etmiyor. Makamın hakkını vereceksiniz. Siz Başbakan’ın görev hakkına neden müdahale ediyorsunuz? Her şeye müdahale ediyor.

ERKEN SEÇİM

Erken seçim Türkiye’nin sorunlarını çözeceğini bilsek, vallahi yarın erken seçim yapalım.Ülke seçime giderse azınlık hükümetiyle değil, bütün partilerden oluşturulan bir Bakanlar Kurulu ile seçime gidilmelidir.

Mevcut yönetim zaten azınlık hükümeti, şu anda kabinede bulunan isimlerin çoğu milletvekili bile değil fakat yasalara uygundur. Seçime gidilecekse Anayasa’nın 114. maddesine uyulmalıdır. Teamüllere uyulursa bana görev verilmesi lazım.

AKP ile koalisyonun bizim için ağır bir bedel olduğunu biliyoruz fakat ülkenin bulunduğu bu bataktan kurtarıcaksak bu sorumluluğu alacağız. 

02 Ağustos 2015 22:10
DİĞER HABERLER