Kimse Yok Mu'dan yetimlere hem aş hem iş kapısı

Kimse Yok Mu'dan yetimlere hem aş hem iş kapısı
Kimse Yok Mu, Sudan'da yaklaşık 400 yetim çocuğun kaldığı 4 yetimhanenin ekmek ihtiyacını karşılayacak.
Dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Kimse Yok Mu, Sudan Darfur’da yaklaşık 400 yetim çocuğun kaldığı 4 yetimhanenin ekmek ihtiyacını karşılayacak ve meslek edinmelerini sağlayacak ekmek fırını yüzlerce vatandaşın katılımıyla açıldı.

Sudan'nın Darfur bölgesinde inşa edilen günlük 3000 ekmek kapasiteli 60 metrekarelik fırın hizmete girdi. Bu fırın vesilesiyle yüzlerce yetimin, korunmaya muhtaç çocuğun ve yerel halkın temel besin maddesi ve hatta bazen tek öğünü olan 'ekmek' ihtiyacı karşılanacak. Bununla birlikte yetimhanede kalan çocuklardan bir kısmına fırıncılık eğitimi verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacak. Üretilen ekmeklerin satışa sunulmasıyla elde edilecek gelirle yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Musap Bin Umeyr Selsebil fırının açılış konuşmasını Darfur Eyaleti Nyala Belediye Başkanı El Hadi İsa yaptı. El Sadi İsa yaptığı konuşmada,’’Bu bugün burada Afrika’nın en önemli sorunu olan ekmek ve aş konusunda bir araya geldik. Bizler için en şerefli, en faziletli yer olan yetimhane açtınız, burada bulunan yetim yavrularımıza sahip çıktınız o bakımdan duyduğum memnuniyeti kelimelerle ifade edemem. Yetimhanedeki çocuklarımıza sahip çıktığınızı yeterli görmeyerek onların aç kalmalarına da razı gelmeyerek onlar ve halkımız için fırın açıyorsunuz sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır, şükranlarımız sunuyorum. Çocuklarımıza silah değil, kalem veriyorsunuz, kitap veriyorsunuz, birlik beraberlik öğretiyor kardeşliğimizde öncü oluyorsunuz. Sizlere Kimse Yok Mu ailesine Türk halkına sonsuz şükranlarımı iletiyorum’’ diye sözlerini noktaladı.

Yardım alan değil, yardım eden insanlar olacak

Kimse Yok Mu Derneği adına bir konuşma yapan yetim proje sorumlusu Mehmet Bozdağ, 8 yıldır Darfur’a yardım götürdüklerini, bu yardımların gıda, sağlık, eğitim ve yetimhanelerde kalan kimsesizlerin yanlarında olmaya çalıştıklarını, Afrika’nın genel yapısı herkesin malumu. Bu bağlamda insanlar tek öğün ekmek bulmaya çalışıyorlar. Bu yapılan fırın ile yetimlerin kendi ekmek ihtiyaçlarını karşılayacakları gibi, daha fazla ekmek çıkarıp satıp para da kazanıp kendi ayaklarının üzerinde kalacaklarını, yardım alan değil de yardım yapan, el uzatan insanlar durumuna gelmeleri için bu çalışmalar yapılıyor’’ dedi.

Sudan Darfur’da 3 yetimhanenin daha tadilat ve tefrişatını gerçekleştiren Kimse Yok Mu, yetimlerin bir yıllık temel gıda ihtiyaçlarını da karşıladı. Ayrıca, bölgede inşası devam eden güneş enerji sistemine sahip su kuyumuzdan borular ile yetimhanelerimize temiz su ulaştırılması planlanıyor. Yetkililer, bölgedeki çalışmalarına devam ediliyor.

Fırın açılışına, Güney Darfur Eyaleti Nyala Belediye Başkanı El Hadi İsa, Güney DarfurEyaleti Milli Eğitim Bakanı Ahmed El Besir, Kimse Yok Mu Derneği yetim Projeleri sorumlusu Mehmet Bozdağ ve yüzlerce vatandaş katıldı.
27 Mart 2015 17:01
DİĞER HABERLER