Koronavirüs'ün tedavisi ve önlenmesi yolunda yapılan çalışmaların yanı sıra bağışıklıkla ilgili yapılan araştırmalar da sürüyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmada Koronavirüslere karşı kazanılan bağışıklık süresinin 6 ayı geçmeyebileceğinin ortaya çıktığı ifade ediliyor.
Koronavirüslere karşı kazanılan bağışıklık süresinin 6 ayı geçmeyebileceği ortaya çıktı.
Euronews Türkçe'den Rahmi Gündüz'ün haberine göre Amsterdam Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 35 yaş üstü 10 erkek üzerinde enfeksiyonlar sonrası dönemlerle ilgili bulgular raporlaştırıldı.
Rapor, Covid-19’a yakalanmış kişilerin, elde edilen bağışıklık sayesinde bir daha bu virüse yakalanamayacağı tezini çürütüyor. Yine bu rapor, dünyada bir çok hükümetin, Covid-19’u geçirenlerin bir daha bu virüsle ilgili tehdide muhatap olmayacağı düşüncesini de boşa çıkartıyor.
Araştırma sonucuna, 35 yaş üstü 10 erkek üzerinde enfeksiyonlar sonrası dönemlerle ilgili bulgular üç ila 6 ay süreyle karşılaştırılarak ulaşıldı.
Antikorlar uzun süre dayanamıyor
Buna göre, bu virüslere koruyucu bağışıklığın 6 ay süre sonunda kalmadığı gözlendi ve bu tür virüslere karşı oluşan antikorların uzun süre dayanamayacağı sonucuna varıldı.
Araştırma sonucuna göre, koronavirüs türlerinden birisi olan ve mevsimsel olarak görüldüğü düşünülen “SARS-CoV-2” virüsünün tekrar ortaya çıkması da gündeme gelebilir.
Yine araştırmaya göre koronavirüslerin dört türü de biyolojik olarak birbirinden farklı ve çok az ortak özelliklere sahip. Bu araştırma, Covid-19’a karşı tek çarenin etkili bir aşı olduğunu bir kez aha ortaya koydu.