Memurluk, öğretmenlik ve imamlık gibi birçok mesleğin kapısını açan KPSS maratonu başlıyor. Adayların sınavların başvuru sürecini yakından takip etmesi hayati önemde.
Lisans mezunları ve öğretmen adaylarının merakla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) süreci başlıyor. Öğretmen adayları için sınava başvurular 17-31 Mart’ta gerçekleşecek.
SONUÇLAR 9 HAZİRAN’DA
Lisans mezunları 22 Mayıs 2016 tarihinde Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına girecek. Bu sınavdan bir hafta sonra 29 Mayıs’ta Alan Bilgisi sınavı yapılacak. Sonuçlar 9 Haziran’da açıklanacak.
DİN HİZMETLERİNİN BAŞVURU SÜRECİ
İmamlık, müezzinlik ve Kur’an kursu hocalığı için yapılacak KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavı’na girecek adaylardan lisans mezunu olanlar KPSS lisans sınavına, ön lisans ve lise mezunları ise KPSS önlisans sınavına girecek. Bu sınavda başarılı olanlar 21 Eylül-3 Ekim arası DHBT sınavına başvuru yapacak. DHBT sınavı ise 6 Kasım 2016’da gerçekleşecek.
ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM AĞUSTOS'TA
Önlisans ve lise mezunlarının gireceği KPSS’nin başvuru tarihleri ise 9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında olacak. Önlisans sınavı 22 Ekim Cumartesi, Ortaöğretim sınavı 23 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu iki sınavın sonuçları ise 10 Kasım’da açıklanacak.
TIP KONTENJANLARI DONDU!
Doktor ihtiyacının yıldan yıla azalmasına bağlı olarak tıp fakültelerinin kontenjanlarında düzenlemeye gidildi. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, “Tıp fakültelerinin kontenjanları 2008 yılında 4 bin 500 civarında iken, bugün 12 binlere ulaşmış durumda ancak bundan sonra arttırmayı düşünmüyoruz. Kontenjanları bu sene donduracağız” dedi.
ÖNCE DONDURMA SONRA AZALTMA!
Sinop Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte konuşan Kapıcıoğlu, YÖK’ün planlamayı yaparken kişi başına düşen doktor, hemşire ve tekniker sayılarını hesapladığını vurguladı. Kontenjanlar için önce dondurma, sonra da azaltma yoluna gidileceğini belirtti.
DİPLOMA=İŞ DEĞİL!
Sadece diploma almanın o mesleği icra etmek için yeterli olmadığını söyleyen Kapıcıoğlu, “Bu bakımdan belki de bazı alanlarda meslek yapabilmek için özellikle ülkemizde meslek sınavlarının getirilmesi, kalitenin artırılması yönünden gerekli olabilir diye düşünüyorum” dedi.
MEYDAN