"Kremlin parlamentodan Suriye'ye 2 bin asker gönderme izni istedi"

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Kremlin'in Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi'nden Suriye'ye asker göndermek için izin istediği yönündeki iddiaları doğrulamadı.

Batı basınında yer alan haberlerde Kremlin'in terör örgütleri ile mücadele çerçevesinde Suriye'ye 2 bin asker göndermek için parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden izin talep ettiği iddia edilmişti.

Basının konu ile ilgili sorularına cevap veren Peskov, "Bu konuda bilgim yok. Ben bu konu ile ilgili bir belge görmedim. Bu bilgilerin nereden geldiği konusunda herhangi bir fikrim yok." dedi.

Rusya'nın terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlara katılmayı planladığı yönündeki iddialara cevap veren Peskov, "Birçok medya spekülasyonları var. Bunların çoğu doğru değil. Her iddiaya cevap vermek de akıllıca değil." değerlendirmesinde bulundu.

İsmi açıklanmayan Amerikalı bir yetkili de 4 adet Su-30 tip Rus savaş uçağını Lazkiye askeri üssünde uçuş yaptığını söylemişti. İddialara göre 12 adet Su-25 ve 12 adet de Su-24 savaş uçakları hafta sonuna kadar Lazkiye askeri üssüne ulaşacak.

Suriye yönetimine askeri desteğini artıran Moskova'nın ay sonunda New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurul'unda Suriye krizini gündeme getirmesi bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 10 yıl aradan sonra ilk kez katılacağı Genel Kurul toplantıları vesilesi ile ABD Başkanı Barack Obama ile de bir araya gelmeleri öngörülüyor. Suriye lideri Beşşar Esed'in hemen görevi bırakmayabileceği sinyali veren Washington'ın siyasi çözüm konusunda Rusya'nın tezine yaklaşabileceği belirtiliyor. CİHAN
24 Eylül 2015 13:23
DİĞER HABERLER